zondag 17 maart 2013

Flapperdeflap !

Easy food.
Of zetel-food
zoals wij dat noemen.
 
Makkelijk klaar,
niet te veel gepros,
perfect mogelijk om netjes in de zetel
lui voor de tv op te eten.
 
Moet kunnen.
Zo af en toe.
 
Ik zie mijn bumblebee-mama al berispende blikken werpen richting het computerscherm als ze dit leest 'zo zijt gij niet grootgebracht he!'
 
Neen dat klopt.
Misschien maakt het dat stiekem nog leuker.
Stiekem zo.
Maar ssshhht, niet tegen mijn mama zeggen!
 
Bon.
Flapjes dus.
Jaaaaaja, geef maar toe,
gellie* dacht dat ik mijn flapjes vergeten was.
Neeehee.
 
Maar in plaats van origineel te zijn
en eens iets anders te doen...
dat was ook te veel moeite precies.
 
Ik was aan het rondscrollen op mijn eigen blog
dat overkomt me zo wel eens
op zoek naar inspiratie of een receptje.
En hop daar was het!
Watte?
 
Ik kreeg daar nu zo'n goesting in.
Dat kan je hebben he.
 
Dus ik maakte het nog eens.
Deze keer dacht ik er aan om foto's te trekken.
Dus om mijn schaamteloze kopie-gedrag toch wat goed te maken,
pleur ik er even een foto-recept bij.
Goed zo?
 
Nodig?
- ham
- kaas
- bladerdeeg
- een flapjes-ding
- een bakborsteltje
- een eitje
- een oven
 
Als ik Bumblebee-vriendje naar de winkel stuur,
dan hebben we gesneden ham uit een pakje.
Ga ik zelf,
dan hebben we een plak ham die je zelf nog moet snijden.
 
Trek uw eigen conclusies.
Ben ik moeilijk
of neemt hij het graag makkelijk?






Wat voor kaas, en wat voor ham?
Speelt zo'n rol niet, wat je zelf lekker lijkt.
 
Rol je bladerdeegrolletje uit
(je kan dat dus ook perfect maken met je zelfgemaakte bladerdeeg he...)
en steek met de achterkant van uw flapjesding daar rondjes uit.
 
Heb je zo geen flapjesding?
Dan snij je rechthoekjes,
of gebruik je een kommetje als vorm.



Bloem uw flapjesding goed in
echt waar, dat helpt!
leg een rondeke deeg op zijn plaats,
duw alle lucht er uit
en moffel* er een schoon hoopje op.
 
Met geklutst eitje en een penseeltje maak je de randen even nat.
En dan *huppa* goed dicht duwen.
Knijp maar flink.
 
Open, omdraaien en klaar.
 
Als je een kommetje gebruikt,
trek dan gewoon de ene kant van je rondeke naar de andere kant,
en duw aan met een vork
of met je vingers.
 
Een vierkantje of een rechthoek: hetzelfde.




Hou er wel een beetje uw aandacht bij.
Allez ja.
Da's hier nu geen hoogstaande culinaire toestand
maar ge kunt uzelf ook meer werk geven dan nodig.
 
Heb't ge'm?
Ik moet dat precies elke keer lappen.



Keil dat op een bakplaat ga er met uw borsteltje-met-ei een goeie keer over.
En dan mag dat in de oven.


Oven voorverwarmen op 200°C
en zo'n 20 minuten later *ting* !
 
En uw keukenn die ruikt weer goddelijk.
 
Ge zult kwijlen.
Ik beloof het.
 
Ik beloof ook dat ge uw tong zult verbranden als ge geen 5 minuten wacht.



Makkelijk
en rap klaar.
Meer moet dat niet zijn, toch?



Fijn weekend nog !


7 opmerkingen:

  1. Oké, laat maar komen, ik lig klaar in de zetel ;-)

    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer prima uit! Ga ik zeker eens een keer proberen hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor de tip! ga ik zeker ook proberen...
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmmmmmm.. moet ok nog eens zo'n apparaat hebben ideaal, en zo lekker..
    Heb net gegeten, maar krijg er weer trek van

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm, mmmjam, heb hier ferm honger.
    Maar ben voor de moment zelfs daar te lui voor vrees ik .... Met geluk krijg ik mezelf nog naar de kast ;)) ...tja geen luie zondag achter de rug, maar ik eigen me nu dus wel ne luie avond toe ;-)


    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo'n flapjesding heb ik ook nog liggen, achter in de kast,:-(
    jouw foto's zien er zo smakelijk uit, dat ik er weer zin in krijg om hem op te zoeken.
    groetjes, Loes

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...