woensdag 16 november 2011

Pepperoni pizza... net iets anders.

Jullie kennen Pinterest?
Awel ik ook nu.
Verslavend.
Slecht !!
Maar o zo fijn...
want dat zorgt dat de creativiteit borrelt en bruist en me tegelijk hoofdpijn bezorgt ;-)
Ik zag iets funny en leuk op pinterest,
pizza, maar niet helemaal zoals ik het kende.
Dus ik wilde het uit proberen !
Kijk en geniet van mijn gepros ;-)
Ik veegde mijn bakvorm in met olijfolie:

 
Ik fabriceerde mijn kruidige tomatensaus.
Lees: ik gaf Bumblebee-vriendje de opdracht de pot open te draaien, en ik klotste de saus uit die pot, in een andere pot... en foefelde daar een hoop kruiden bij.


Ik sneed mijn -voorgefabriceerde- pizzadeeg in stukken.
en die stukken ook nog eens in stukken.


Zodat ik kleine lapjes pizzadeeg kon 'vol' leggen met één pelleke salami,
en een hoopje kaas.
Dichtplooien en alle kantjes toenijpen...


En dan op de bakvorm leggen.
En nog eens
en nog eens...
en NOG eens !
En dan zwier je daar nog eens over met je olijfolie-borstel.
Zodat heel dat troepje glimt en glanst:

Walgelijk... niet?
Ik vond van wel.
Maar ik had er goede hoop in.

Mag ik even zeggen dat het belachelijk veel werk was voor een pizza-achtig-soortement-ding te fabriceren?
Tjonges.
Maar kom ja, ik had het zot én een beetje tijd en ik moest en zou dat gewoon eens getest hebben.

De glimmende en glanzende...euh...pizzabolletjes (?) kregen nog een laag kaas,
en dan moesten ze de oven in.
Ze kwamen er zo terug uit:


Die sledders-slierten zijn dus kaas he mensen... voor je deze foto ook walgelijk vind ;-)

Dat hoopje pizza kan je dus mooi uit elkaar trekken nu, en dan heb je telkens twee hapjes pizza in je handen.
Dat kan je soppe-sop doen in de tomatensaus.
Mmmmnjam !

Het was het werk waard ;-)
Een funny manier om pizza te eten !

De details:

- ik gebruikte 2 pizzabodems, een pot tomatensaus, een pakje salami en een pakje kaas
- ga geen tomatensaus toevoegen (wat een mooi woord voor dat gesmos) in je 'pakketjes', want dan druip je van de saus en je deeg plakt niet meer. Been there, done that.
- maak maar nét even veel als je anders met 'echte' pizza doet...
want omdat het zo hapje per hapje gaat en het leuk is,
blijf je er maar van eten en eet je eigelijk veel te veel ;-)
- je bakt de pizza gewoon op de temperatuur dat je pizza-deeg-pakje aangeeft... bij mij was het 180°
Gewoon eens proberen, écht tof.

6 opmerkingen:

  1. pinterest ken ik niet en die pizza, mhhhh eigenlijk eet ik nooit pizza, maar wel fijn dat ie gesmaakt heeft .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super simpel en volgens mij nog heel lekker ook! Wij hebben ook ooit eens kleine pizza'tjes gemaakt met stukjes stokbrood! Heer-lijk! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé zo kan het ook! Toch eens proberen. Lijkt me ook erg gezellig met z'n allen om de pot heen en lekker smikkelen.
    Wij maken hier wel eens minipizza's van doorgesneden pittabroodjes, ook lekker en super simpel.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hehe pinterest, is super verslavend!!! Via mijn blogje staat een link naar mijn boards, als je wil mag je mij volgen! én ik heb momenteel een give-away lopen dus als je wil meedoen...
    vietje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...