vrijdag 10 februari 2012

De Wintertaart !

Taarten bakken.
Het blijft fun-fun-FUN !

Geen uitgebreide how-to deze keer...

Dus ook geen 10 ambetante linkjes waarop je moet klikken maar eigelijk niet wil klikken.

Als je niet goed weet hoe beginnen aan taarten bakken,
kan je alles vinden.
Recepten van vullingen, recepten van taarten en biscuits, hoe je een taart moet snijden, hoe je ze moet afsmeren, hoe je ze moet bekleden...
Heet de bataklats.

Dus:
we vliegen er in!

Ik maakte mijn biscuitje,
met een ei meer dan vorige keer.
Dat paste nog maar 'juuuuustekes' in mijn bakvorm.

Voor de makkelijkheid 'vergeet' ik even hoe ik twijfelde of de boel nu zou gaan overlopen of niet... wel, of net niet? Of toch wel?
Zou ik het aandurven? Of zou ik het overkappen in en andere vorm? Maar dan werd ie zo grooooot, en zo plat !
Dus: 'jazeker! we wagen het er op!'

Het lukt dus.

Deze taart werd er eentje voor op te snoepen samen met mijn schoonfamilie.

Fin ja... een deel van de schoonfamilie, we mogen dat andere deel ook niet vergeten, dat er niét bij was en ik niet zo heel veel later verwende met andere baksels.

Mijn BumbleBee-Schoonzusje wilde graag iets winters.
'Appeltjes of zo?'

Oke.

De meest easy vulling ever denk ik.

Zei ik dat nu vorige keer ook al niet?
Deze is NOG makkelijker.

Snij een aantal appels (ik geloof dat ik er hier ee 4tal had gesneden)
Strooi er gulzig met het kaneelpotteke over.
Stamp wat in het rond met je patat-stoemper-ding
Klaar!


Klots ende kladder.
Zwier ende zwabber.
Veeg ende vlieder.
Ende tel dan een kwartier van je tijd om al dat gesmos op te vegen en je taart nétjes af te smeren.

Geef dat boeltje een proper jaske aan.

Een proper jaske zei ik dus.

En knutsel dan een sneeuwpoppetje in elkaar.
Geef dat venteke een muts en een sjaaltje.
Twee glinsterende oogjes.
En een wortelneusje.
Plak het met zijn poep op de taart.
Naast twee vrolijke boompjes.
(isemo torentjes met suikerpasta over, gaatjes in gedrukt en opgevuld met glazuur)

Laat het wat kristalsuiker sneeuwen...
Het is tenslotte winter he seg !

Het randje fixen we met wat glazuur...
Pleur daar wat suikerbollekes in.
(zachte suikerbollekes aub, denk aan de tanden van uw proefkonijnen/eters)


En hupsasa !

Je hebt een winterse taart.
Met appeltjes en kaneel.

En een koddig sneeuwmanneke dat 'ooooh's' en 'aaaah's' veroorzaakt aan de feesttafel.


Alvast een fijn weekend gewenst !!

16 opmerkingen:

  1. ik blijf vol bewondering naar je taarten kijken !!!! telkens kunstwerkjes !!!!
    dikke proficiat voor je kennis en je kunde en je leuke ideëen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, wat lief ! Niet alles gaat altijd zo vlotjes (zoals je soms wel kan lezen ;-) ), maar het is zo fijn om te doen.

      Verwijderen
  2. Past er ook een stukje in een envelop...ben erg nieuwsgierig naar de smaak...als dat net zo goed is als het eruit ziet...nou dan wordt het smullen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan proberen, maar het gaat nogal een smossig envelopje worden dan ;-)

      Verwijderen
  3. Geweldig wat maak je er weer een prachtige taart van, en een heerlijk verhaaltje maakt het samen tot een smaakvol geheel ;o)
    fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi!
    Die zachte suikerbolletjes ken ik helemaal niet, maak je die dan zelf?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze keer ging ik voor de easy way met de bolletjes ;-) als ik me niet vergis zijn het bolletje van prinses lillifee (klopt het wat ik zeg?), dat kan je vinden bij de meeste winkels bij de bakspulletjes.
      De gewone zilverkleurige zijn superhard en echt niet fijn om te eten, maar die zachten zijn wel tof om zo te verwerken.

      Verwijderen
  5. ik word altijd zo blij van jouw blogposten! Je schrijfstijl is zo gezellig :)
    Het ziet er weer heerlijk uit, helemaal lekker!
    Ik heb nu een appekcrumble acakein de oven, ook lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat superlief compliment, dankje !!
      Njam ! Een appelcrumble staat ook nog op de to-do lijst hier, héérlijk !

      Verwijderen
  6. Wat is ie gaaaaaaaf
    Vanmiddag ook een taartje gemaakt.. maar is bij lange na niet zo strak als die van jou .. hij is echt super gaaf!!
    Heb een post gemaakt met allerlei taarten.. ook die zien er niet zo strak uit!!
    Jaloers =))))))))))))))))))))))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, iedereen zo zijn eigen ding he annette ;-) ik ben zoooo jaloers op jouw naaikunsten en borduurwerkjes om van te snoepen.
      Ik heb je post met taarten nog niet gezien, ik sta wat achter met bloggen en lezen (help !!) dus ik hoop snel tijd te vinden om alles terug bij te lezen.

      Verwijderen
  7. Leuk hé, taartjes versieren.

    En volgens mij heb je bij mij op de blog, diezelfde award gekregen :)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...