dinsdag 4 december 2012

Chocolade & banaanmuffins

Banaan en sjokolat.
 
Je gaat me niet vertellen dat je dat niet lust,
en als je dat wel gaat vertellen
dan ga ik gewoon even doen alsof ik het niet hoor.
 
er staat nog niet veel op maar er gaat wel iets tussenzitten dat je lust.
 
Bon,
met al de rest doen we dan gewoon lekker bananerigsjokolatterig verder.
 
Ik leende een boek van mijn Bumblebee-zusje.
'Chocolade uit eigen keuken'
noemt het.
Met zo lekkere chocolade-krullen op de cover.
In eerste instantie schreef ik 'chocoladeschilfers',
maar dat vond ik toch niet zo lekker klinken...
 
Goed boek.
Kopen!
Of lenen
 
Ik geef jullie effe het receptje mee.
 
Voor 18 muffins
(maar ik deed er minder mee... hangt van je bakplaat af)
- 210g bloem van harde tarwe (euhm?)
- 140g volkorenmeel
- 16g gist
(jah, was dat nu verse of droge? Ik nam voor de zekerheid 8g droge)
- 50g cacaopoeder
- 1 groot ei
- 2.3dl melk
- 100g gesmolten boter
- 150g rietsuiker
- 2 bananen
 
*1*
Neem uw bananen bij de hand,
een kom
en een patatjes-stoemper*
 
*2*
En ga uw gang.
Moh mannekes, dat ruikt helemaal naar babyfood nu,
weersta de verleiding om alles terug de kast in te duwen,
een koek boven te halen en dat eronder te kruimelen om zo de zetel in de springen en dat met veel gesmak op te eten.
Of, en dat is een goed alternatief.
Doe het bovenstaande,
en pak er gewoon twee extra bananen bij.
Iedereen happy.
 
*3*
Veeg uwe mond af en ga verder met de muffins.
Klop de gesmolten boter samen met het ei, de melk en de suiker in een kom.
 
*4*
Zeef de bloem, het meel, de gist (daarom dus de droge gist...dacht ik zo... maar misschien toch maar 16g nemen dan?) en de cacao boven een andere ruime kom.
 

Dit is een goede moment om de oven voor te verwarmen op 180°C.
 
*1*
Voeg alles nu bij elkaar,
roer heel kort (zo'n 12 keer zegt het boek),
te veel roeren maakt je muffins taai.
 
Uw muffin-prutje ziet er nu ongeveer zo uit.
En het ruikt jakkiebakkie.
(bye bye lekkere babyfood-geur).
 
*2*
Ik hou niet van muffinplaten uitkrabben,
dus ik koos voor papiertjes.
 
*3*
Het boek zegt om de vormpjes 3/4 te vullen,
maar dat mag best meer zijn.
Of lag dat aan mijn tekort aan gist, dat ze niet erg omhoog kwamen?
Bon ja...
 
*4*
Na 20 minuutjes in de oven.
*ting*
Zien ze er zo uit.
(dat was meer dan 3/4de gevuld trouwens...)
Checken met een prikker of ie er droog uitkomt
en dan even in de plaat laten afkoelen voor je ze op een rooster helemaal koud laat worden.
 

 
Je kan deze muffins invriezen na het bakken,
direct opsmikkelen
of toch wel even bewaren in een goed afgesloten doos.
 
Ik stel voor dat je het tweede doet.



 
Lekker !!
 
Geen werk,
buiten wat afwas met al die verschillende kommen.
Maar hey,
je moet er iets voor over hebben, toch?
 
 

*patatjes-stoemper: aardappel-fijn-stamp-ding-voor-uwe-puree-te-maken
(zie je nu waarom ik dat stoemper noem?!)


4 opmerkingen:

  1. "aaaaaa" (lees:zo klink ik als ik mijn mond open op een hapje te nemen)!
    Merci voor 't recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alstublieft ! En neem nu maar dat hapje hoor, zo twee dagen met je mond open... daar krijg je kramp van ;-)

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...