maandag 17 november 2014

Review haaknaalden

Het heeft wat te zeggen... de haaknaald. De oude, onverslaanbare versie, of een flashy trendy exemplaar.Wat is jou voorkeur?

Geef toe. Het nieuwe exemplaar ziet er fun uit. En dit is er dan nog maar eentje. Je zou ze gewoon gaan verzamelen om in een glazen potteke te zetten en naar te kunnen kijken.
En boeketje haaknaalden, allemaal verschillende kleurkens.
Geen water of voedingstoffen nodig, verwelken niet als ge ze in de zon zet.
Ideaal.

Liever subtiel en iets minder kleurig? Tja, dan is die 'gewone' haaknaald meer je ding.


Ik heb dat zo eens voor mijn lens gehouden. Ook hier zie je wel wat verschillen. De blitse is wat meer 'bot', minder 'gestyled' aan het kopje. En vooral minder glossy.
Verschil tijdens het haken? Nihil. 
Of toch geen verschil dat ik voel met mijn half-wak-ervaren-handje.


Gevoel van vasthouden dan. Ja kijk. Ik haak links. Dat zei ik al eens eerder. En blijkbaar is dat reden genoeg om zo een klein fijn dun ding lastig te vinden. Dat glibbert in je vingers. Je krijgt krampen na enige tijd haken.
En de haaknaald heeft de neiging om te gaan draaien in je handen, waardoor je automatisch meer druk gaat zetten, en dus nog sneller krampen krijgt.


Het blitse model dan. Het dwingt je om op een bepaalde manier de haaknaald vast te nemen. Dit is wennen. Want ik doe dat blijkbaar altijd een beetje anders. Voordeel: je naald draait niet tussen je vingers, je hebt veel grip. Zelfs in een heel dunne versie, zoals deze, heb ik veel minder kracht nodig om het glibberigeglijdenderhaaknaalden tegen te gaan. Handig !
Nadeel: zo af en toe dan friemel en wroet ik met mijn haakwerk, en dan wil ik mijn haaknaald anders vastnemen, en dat kan nu dus niet zo goed. Of het is allesinds niet handig doordat je met de verdikking zit.


Prijs. Ook zeker niet onbelangrijk. De blitse versie is een tikkel duurder dan het gewone exemplaar. Voor dat kleurke en het ergonomische gevoel ga je toch iets extra moeten betalen.
Gemiddelde prijs van de 'gewone' haaknaald: 1,50euro.
Gemiddelde prijs van de Clover haaknaald: 7,5euro.

Is het dat waard? Werkt dat ergonomische op langere termijn echt handiger?
Voor mij wel ! Ik ben fan !

Je kan de haaknaalden in geweldige setjes kopen, in een etui met alle diktes en kleuren bij elkaar. In verschillende versies ondertussen ook al.
Maar ik hou het lekker op deze... en ga stilaan alle gepikkediefde haaknaalden van mijn mama die in de loop de jaren meer bij mij logeren dan in hun originele woonplaats, vervangen door deze flashy exemplaartjes.

Cadeau-idee? Nee?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...