woensdag 17 juni 2015

Macarons met Oreo Vulling


Ik maakte macarons. Laat me dat even herhalen: ik maakte macarons. Nog eens? Nee oke, het is goed zo. (ik maakte macarons !!). Kuch, sorry.
Ik ging 3 jaar geleden naar een info moment in de syntra, liet me daar vertellen dat macarons zeker terug kwamen in het leerplan, en schreef me diezelfde dag nog in voor een opleiding brood en banketbakker. Vraag me niet om de exacte theorie waarom, maar die kleine ronde dingen wilde ik gewoon kunnen maken. Dat hoefde zelfs niet lekker te zijn. Ik moest ze kunnen maken. Et voila.


Maar als je denkt dat is een oefening is van in de les, vergeet het. We zijn ondertussen 3 jaar verder. Twee docenten verder ook. En ik heb geen les macarons zien voorbij fladderen. Noooo sir. Niet één. Dus na twee pogingen doorheen die jaren, die eindigden in de vuilbak, had ik er mijn buik van vol. Er zijn grenzen aan je eigen kunnen. En dit was de mijne. Take it or leave it. Zei ik met een grommel.

En dan heb je zo een Allerliefste, die je ermee plaagt en je heel bewust zo terug voor de uitdaging zet. Goed wetende dat wanneer het dit ging mis ging lopen, dat gegrommel zijn kant op zou gaan. Maar kijk. Ik snuffelde in mijn meest favoriete boeken. Haalde hier en daar de tips bij elkaar die ik doorheen de jaren in de theorie wel heel goed begreep, maar niet in de praktijk kon brengen. En kwam tot een zeer hallucinante ontdekking.
Ik kan macarons maken. Halleluja !


En in plaats van mij dan te eren als de queen der macaronnekes. Nee jong, krijg je daar gewoon het simpele 'Zie? Heb je daar nu al die jaren zo over lopen sukkelen?'. HUMPF !
Om dan nog maar te zwijgen over de vergelijking van mijn oreo vulling met een vogeldrol.
Je moet het van je partner hebben... heerlijk toch, die man zijn relativeringskunsten.


Dus kijk. Yes we can ! Er zijn géén grenzen aan je kunnen. Niet alles leer je op de schoolbanken, soms heb je alle kennis die je nodig hebt al in huis, en moet je enkel eens even een schup tegen je kont hebben om het nog eens te proberen.

En een ander recept. En een goede oven. Maar dat zijn details.
1 opmerking:

  1. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
    Phone #: +12542420879
    ..........................
    We give out loans within the range of €10,000 to €500,000,000.00 euros. Our loans are well insured for maximum security is our priority. Note: all emails are t be forwarded to {unique2aal@gmail.com} Phone: +12542420879for more info.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...