vrijdag 15 april 2011

Recept Bananenconfituur.

Als vulling voor mijn laatste taart (die komt er later nog aan) heb ik bananenconfituur gebruikt. Receptje gevonden op het internet, een beetje aangepast en uitgetest !

En het was een dikke meevaller voor iedereen, dus ik wil het graag delen met jullie.

Ingrediënten:

- 1kg gepelde bananen
- 400gr suiker
- sap van 1 citroen (je kan ook 75ml flesjes-sap gebruiken ;-) )
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1 eetlepel amaretto
- 1/2 glas water

Werkwijze:

- snij de bananen in plakjes
- doe al je ingrediënten samen in een steelpannetje en breng dit aan de kook
- zet het vuur lager en laat het mengsel rustig verder pruttelen, blijf goed roeren
- laat een 20-tal minuutjes indikken op laag vuur
- was ondertussen confituurpotjes af in goed warm water
- haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en verdeel in potjes
- draai de potjes na het vullen direct op hun kopje en laat verder afkoelen


Dit is het resultaat:


Ik kon met deze hoeveelheid één confituurpot vullen én een hele taart van 2 royale lagen voorzien.

Overdrijf niet met de kaneel (of wel als je het graag 'kanelerig' hebt :-) ) want het smaakt héél snel door.

Smakelijk !!

1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...