donderdag 18 augustus 2011

Taartvulling: Marsmousse Recept

De Retro-bolletjes-taart was voor echte zoetekauwen,
met een mars liefhebber er tussen...

Daarom probeerde ik de marsvulling eens.
Recept komt van deze site !

Wat heb je nodig?
- 200 gram marsrepen in stukjes
- 25ml melk
- 3.5dl slagroom
- 1 eiwit

Werkwijze:
- doe de marsepein met melk in een vuurvaste kom en zet deze au bain marie in een pan met heet water
- roer tot alles gesmolten is
- zet de kom 10 minuten koud en roer af en toe
- klop de slagroom stijf
-spatel de slagroom en het marsmengsel samen
- klop in een andere kom het eiwit stijf
- spatel het eiwit door het mengsel
- laat enkele uren opstijven

De ingrediënten:
200gram mars is ongeveer 4 repen.
(wat wil zeggen dat je er nog 2 kan opsnoepen ;-) )


Breek de marsrepen in stukken, in een kom die je au bain marie zet.
Of als je een au bain marie pan hebt, zoals ik... daar rechtstreeks in.


Even mijn spiksplinternieuwe au bain marie pan showen ;-)
eerste keer dat ik ze gebruik (en ze staat al twee maanden te verstoffen !)


Roeren...roeren... nu ziet het er nog lekker uit...


En nu niet meer !


Blijven roeren.


Neem je slagroom erbij en begin te kloppen:


Tot je dit krijgt:


Kieper je marsmengsel (dat je hebt laten afkoelen !) bij de slagroom.


En roer tot je een homogene massa krijgt.


Klop je eiwit stijf.


En spatel dat er voorzichtig door.


Ik durfde niet te hard te spatelen, dus ik liet er nog kleine stukjes eiwit in...
(die waren na het opstijven helemaal verdwenen)


En zet in de koelkast met een folietje er over om enkele uurtjes op te stijven !

Deze hoeveelheid is voldoende om twee lagen van een biscuit van doorsnede 20-25cm te vullen.

Tip: zet je taart goed koel na het vullen en bekleden, want het is en blijft een mousse...
 je krijgt pap als ie te warm staat !
(nog steeds lekkere pap, maar niet zo'n mooi zicht).

Morgen het recept van vulling nummer 2 !

7 opmerkingen:

  1. Mjammie...dat klinkt zo goed en lekkerrrr...dat gaan we eens een keer uitproberen..

    Thanks voor het recept ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oeeeeeeeeeeh dat klinkt heerlijk! ik ga t recept bewaren voor wanneer mn mannetje jarig is ;)

    Ps. mn mams had nog een mooie ketting liggen dus kan je helaas (nog) niet aan een opdracht helpen...er komt vast nog wel een keer wat!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oei dat is een heerlijk blogje en de vorige ook al..........laat ik nu net op dieet zijn haha, ik bewaar je recept ;o)
    groetjes Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm ziet er heerlijk uit!
    Laat mij nu net voor 1 sept een taart moeten maken...de vulling weet ik nu dus al ;-)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was ook héél lekker ! Maar zorg dat je taart altijd goed fris staat na het vullen, want anders gaat de marsmousse lopender worden en dan krijg je gepros ;-)

      Verwijderen
    2. Dank je voor de tip! Heb dit inderdaad al eens met slagroom gehad, zag er niet schoon uit ;-) Ik zal na 1 september wel vertellen hoe lekker ik hem vond ;-)

      Verwijderen
    3. Ja slagroom heeft ook ongeveer die consistentie. Ik ben niet zo'n slagroom liefhebber, dus ik zal dat zelf niet rap op/in/over een taart zwieren, maar toch goed dat je dat zegt !
      Hihi, awel ja doet dat, hopelijk valt ie supergoed mee !

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...