woensdag 18 maart 2015

Naambordje in suikerpasta

Een naambord maken in een heerlijk ouderwetse stijl,
dat al flink wat winters overleefd had
en er vooral niet te precies uitzag...
oooojee !!
Ik bezat nog geen pen met eetbare inkt, dus peuterde en friemelde de naam met een tandenstoker en kleurgel.
Duwen was absoluut not done, want ik had mijn suikerpasta niet lang genoeg laten drogen...
wat een werkje !
Hoe doe je dit een beetje simpeler?
Snij een hotseklotse, goed dik stuk suikerpasta uit.
Met hoekjes en kantjes, randjes en stukjes.
Nadien duw je met de achterkant van je mes de 'planken' er wat duidelijker in.
Duwen, niet snijden, of heel je boel gaat wankel zijn.
Vorm met de punt van je mes of een tandenstoker nerven en 'vijsjes' in je bord.
Doe dit allemaal als de suikerpasta nog vrij zacht is,
of je gaat korrelig resultaat krijgen.
Dan...
dan laat je de boel netjes drogen en uitharden.
Schrijf je naam
of wat je maar wil schrijven
op een papiertje,
exact zoals je het wil.
Draai dit om en ga met een potlood goed duidelijk over al je lijnen.
Draai je papiertje met de potloodkant op je suikerpasta,
en 'kleur' heen en weer over je papiertje met je potlood tot alles bedekt is.
Niet te hard duwen, maar wel druk uitoefenen, of het heeft weinig zin.
Haal voorzichtig je papiertje er af, en je letters zullen vaag op je suikerpasta staan.
Neem je een pen met eetbare inkt, of een miniminimini fijn penseeltje boven.
Je kan een papje maken met pure alcohol en kleurgel, of je kan dippen en rechtstreeks aanbrengen.


Wil je je naambordje op stokjes, zoals ik,
kan je ofwel tandenstokers gebruiken,
maar dat was voor mij niet stevig genoeg.
ofwel lolly-stokjes,
of eenders wat er op trekt.

Een goed streep stevige icing,
even laten drogen,
en dan flink tegen je achterkant duwen.

Laat zo even drogen en uitharden,
op een recht oppervlakte.
En klaar !!






1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...