Veel werken, weinig tijd.
Maar daar maalt je maag niet om natuurlijk, want knorren doet ie toch.
Dus als het kan, maak het jezelf even makkelijk en kook één keer voor twee dagen.
En neenee... geen twee dagen hetzelfde eten dan,
daar doe ik ook niet aan mee.
Alleen bij paskettie... gewoon omdat het zo lekker is.
Niet dat dit niet lekker is... maar that's not the point.
Op dag 1 stond er 'Papillot met kip en groentjes' op het menu.
Dit is het recept:
2 personen, 2 dagen
- 400g kipfilet
- 4 eetlepels groene kruiden, fijngesnipperd
- 300g courgette
- 2 kleine gele paprika
- 4 lente-uitjes
- 40g kerstomaatjes
- 40g olijven
- 2 takjes basilicum
- tortilla's of wraps
- potje philadelphia
- verwarm de oven voor op 180°
- snij de kipfilet in blokjes en wentel ze door de kruiden
- kruid met peper en zout
- maak de courgette, paprika en de lente-uitjes schoon en snij ze klein
- halveer de tomaatjes en vermeng ze met de groenten en de olijven
- leg twee grote, stevige vellen aluminiumfolie open op het werkvlak
- schep het eerste vel 2/3 van de kip en de groenten, schep de rest op het andere vel
- vouw dicht tot pakketjes
- laat het kleinste pakketje 25 minuten garen in de oven, het grotere ongeveer 35 minuten
- laat de kleinste portie afkoelen, dit is voor dag 2
- snipper basilicum fijn,
open het grootste pakketje en bestrooi met de basilicum
- serveer meteen
Alles gesneden en bij elkaar geklotst.
De potjes met groene kruiden waren natuurlijk allemaal bijna leeg
hoe komt dat toch, altijd op de verkeerde moment
dus ik fabriceerde een andere mengeling.
Mijn blokjes kip.
Aluminiumfolie had ik blijkbaar niet in mijn bezit.
Van die braadzakjes wél... en dat lukt evengoed.
Als je ook met braadzakjes werkt: laat ze dan de helft langer in de oven dan de aangegeven gaartijd,
ik moest ook even aanpassen...
want mijn kippetje sprong nog levendig in het rond na 35 minuten sauna.
Serveer met een toefke noodles,
of iets anders njammie.
Nota voor mezelf en misschien ook wel voor anderen:
- ik nam rode paprika ipv gele. Ik ben geen paprika-madam
Bumblebeevriendje is er wel liefhebber van maar pech voor hem was ik de kok die dag
en rode is iets minder scherp dan gele.
- ik nam ook maar één courgette,
want ik ben ook geen courgette-madam.
Om dat toch een beetje goed te maken,
zwierde ik er extra tomaatjes in.
Want ik ben wél een tomatenmadam.
Smakelijk !!
Ook errug lekker met couscous. Of vervang de kip voor pangasiusfilet.
BeantwoordenVerwijderenCouscous heeft hier nog nooit op het menu gestaan, alles staat klaar, maar we geraken precies zover niet ;-) goede tip !
VerwijderenIk ben zelf niet zot van pangasiusfilet, om één of andere reden vind ik dat het steeds naar 'aarde' proeft, precies of je hebt het twee dagen op blote grond laten liggen ;-)
Dus toch maar liever kip of een ander visje.
heerlijk, die gaat hier eens op t menu!
BeantwoordenVerwijderenSmakelijk !
Verwijderen