zondag 29 mei 2011

How To: Moederdag taart decoreren, deel 2


Hier zijn we met deel 2 van het decoreren !!

We gaan roosjes maken,
kleine, schattige, poep-simpele roosjes.

Wat heb je nodig?

- 3 kleuren marsepein of suikerpasta
- deegrol
- mes
- tikkel geduld
- veel tijd ;-)


Hier gaan we:

Rol de roze marsepein uit (of eenders welke kleur je gekozen hebt).
Dit mag vrij dun, 2 mm is ideaal.


Snij het in gelijke stukken, lange smalle reepjes van ongeveer 1 cm dikte.


Deze reepjes snij je nog eens in stukjes, de mijne waren 3cm ongeveer.

Dan neem je één klein stukje tussen je vingers, en je rolt gewoon dat netjes op.

en dan krijg je dit:


Je neemt het uiteinde vast en rolt dat nog eens tussen je vingers zodat het smaller is dan de andere kant.


Zoals dit !

Maar het moet niet perfect zo zijn, niet elk roosje moet er perfect zo uit zien.

Dat doe je bij élk roze plakje.


Je rolt je rode marsepein uit, ook weer dun genoeg. Ook weer in reepjes en die reepjes in stukjes:


Idem met de gele marspein:


En rollen maar:


Tot je er genoeg hebt ;-)
(hier had ik nog een stuk of 10 roosjes van over uiteindelijk... dus zorg maar voor véél roosjes !)


Dan neem je een scherp mes, en snij je een stukje van je roosje.

Ik snij het vrij kort, omdat ik mijn roosjes met hun achterkant tegen de taart wil zetten, voor een randje te maken. En als ze dan te lang zijn, is het niet mooi.


Dan nijp en knijp je nog wat op dat arme roosje, zodat het mooi in model is.


Dat doe je ook weer bij al de roosjes...

En dan kan je beginnen schikken. Ik koos voor:
roze-geel-roze-rood-roze-geel-roze-rood-roze-...

Ik wist zelf ook niet goed hoeveel roosjes ik nodig ging hebben, dus ik vond het handiger om eerst rond heel mijn taart te schikken en dan pas te kleven, zo kon ik er nog bijmaken als het nodig was en zag ik het resultaat.


Vastplakken doe je met héél weinig water.

Ik gebruikte een tandenstokertje om het randje van mijn taart wat nat te maken voor ik mijn roosje er tegen duwde. En dan liet ik nadien ook een mini-druppeltje tussen elk roosje vallen zodat de zijkantjes ook mooi bleven plakken.


En dit was het resultaat:


Je ziet, niet elk roosje was bij mij hetzelfde, maar dat maakt het speels en leuk.

Wil je alles wél hetzelfde? Dan zal je moeten meten en passen ipv op het zicht reepjes te snijden ;-)


De grote roosjes, naast het bijtje heb ik gemaakt met deze uitsteker:


Ik had er een beetje schrik voor, maar uiteindelijk viel dat supergoed mee !

Het enige probleem dat ik had... je hebt echt je 2 handen nodig om roosjes te maken met deze uitsteker, en dan kom je er dus ééntje te kort om het fototoestel te hanteren ;-)

Deze how-to komt er dus zéker nog aan, als ik BumbleBee-vriendje als assistent heb !!

Veel succes met de taart, en als er nog vragen zijn... hoor ik het graag !

3 opmerkingen:

  1. Ik gebruik toch liever een tandenstokertje, inderdaad niet handig ingebruik, maar met een penseeltje heb ik al snel voor dat ik een beetje te ver 'veeg' en dat geeft al snel plekken op de fondant of marsepein.

    Bij grotere oppervlakten is het wél handig natuurlijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg! Ik heb elke dag gekeken hoe je het gedaan hebt. Super!

    Wie weet ga ik me er ook nog eens aan wagen.

    Liefs Melanie
    ma-de-de-by-me.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...