In les 13 maakten we niet zo veel verschillende njammie dingen.
Wel gewoon véél.
Als in:
veel te veel.
We maakten elk onze rolbiscuit,
om de afwerking in te oefenen.
We leerden hoe we deze moesten vullen,
oprollen zonder scheuren
en dan netjes moesten bestrijken met créme.
We leerden de verschillende soorten vullingen,
maniertjes van versieren...
en hoe het ook mis kan gaan.
We leerden hoe bakkers hun toefje slagroom zetten
en hoe het vooral niet moet.
En daar mochten we dan lustig op oefenen.
Voor de rest maakten we
weeral
speculaas.
Maar dan in een andere vorm.
Lekker.
Maar beuuuuuuhk, tegen die tijd hadden we het al wel gehad met dat goedje.
Niet zoveel tegelijk als anders,
genoeg om tussendoor van te snoepen.
Tot volgende week !
Al de bakkersopleiding-updates kan je volgen onder de tag 'opleiding'.
Ik versas de updates even van dag,
we passen even onze planning aan ;-)
Op woensdag zie je ook een verslagje van de laatste les op mijn snoetenboek-pagina.
Hmmmm wauw ziet er echt heerlijk uit, dat inspireert zelf weer eens fanatiek aan de slag te gaan (vooruit dat kan niet tippen aan wat ik hier zie maar a la soms gaat het om de fun van het doen he ;)). Succes, ik kijk nu al uit naar je volgende blogje :). Liefs, Maaike
BeantwoordenVerwijderenMmmmm, geen proevers nodig?
BeantwoordenVerwijderen