donderdag 21 maart 2013

Bakles ! Deel 15

De bakkersles gaat lekker door.
 
Elke dinsdagavond sjok ik nog steeds met een happy gevoel de deur binnen,
ik ren door die grote hal
eigelijk ren ik niet, wel in mijn hoofd, maar ik probeer zo 'normaal' mogelijk, maar toch op grote snelheid, voorbij die Grote Open Vlakte te geraken zonder al te veel gedoe.
en spring dan in mijn bakkerstenuetje,
klaar voor het werk.
 
Les 15 was op de moment van de verloren maandag,
een dagje te laat dus,
maar dat speelde voor ons geen rol.
 
Appelbollen en worstenbroodjes,
was het thema vandaag.
 
Fijn fijn fiijjjn !
 
Er werden natuurlijk ook nog broodjes gemaakt,
nog eens een poging tot stokbrood.
 
En de resten bladerdeeg werden verwerkt in koffiekoeken.
 
We leerden hoe we snel grote hoeveelheden appelbollen maakten,
want bij die bakkers moet het allemaal rap gaan.
 
En een lekkere samenstelling van gehakt,
die ik toch niet zo lekker vond.
Maar ik ben sowieso geen worstenbrood-eter,
dus dat zal wel aan mij liggen.
 
Het was een les van smikkelen en smakken
niet beters dan een kraakverse appelbol,
récht uit de oven, met prachtig bladerdeeg dat geen diepvries gezien heeft,
toch?
 
Njam !
 
 
 
 

 


Tot volgende week !!






2 opmerkingen:

  1. Mijn mama maakte die appelbollen vaak op zondag, na een heerlijke winterse wandeling, met appels uit de tuin...
    En nen lekkeren verse chocolademelk!!!

    Mmmm nostalgie!

    (Kortom binnenkort ook bij ons thuis op de tafel!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmm appelbollen zo lekker
    laatste tijd komen hier alleen maar lekkere dingen voorbij!!!

    Hoe gaat het met je borduurwerk???

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...