woensdag 12 augustus 2015

Op mijn boekenplank: Basic gebak en taarten

Ik geef toe, ik ben kook en bakboekverslaafde. In plaats van tierlantijntjes voor in huis mee te nemen op vakantie, neem ik boeken mee. En sjaaltjes en schoenen. Maar dat is een ander verhaal. Dus ik moet ook toegeven dat de kast redelijk vol staat met heerlijk lectuur. Letterlijk en figuurlijk dan. Er zijn dan zo'n pareltjes die steeds weer naar boven komen. Ook wanneer er een examen gedaan moet worden, of een verjaardagstaart, of een vulling, of gewoon als nuttig tijdverlies.

De Basic boeken zijn zo'n pareltjes. Boeken ja, want hier is een volledige reeks van. Met recht en reden mijn meest favo reeks bakboeken in mijn bezit.


Omdat ik niet zo egoïstisch van aard ben, en ik ze nog steeds veel zie staan in de boekenwinkels of in Aveve en meer van die leuke winkels... deel ik graag even waarom ik hier zelf zo gek van ben. Kijk even mee.


Basic gebak en taarten start met basisrecepten en vaktermen. Maar je kan er ook cakes, biscuits en schuim in vinden. Alles met duidelijke foto's en duidelijke beschrijvingen. Zonder dat betuttelende dat je dikwijls in boeken kan terugvinden. Sinds ik meer weet van al dat gebak en gedoe, vallen veel boeken al volledig door de mand. Info of handelingen die niet kloppen of niet samenhangen, foto's die nergens op slaan. Werkwijzes die echt wel al lang vervlogen zijn...
Hier dus niet. Heerlijk rechtlijnig. Geen tralala, gewoon duidelijke werkwijzes die goed te volgen zijn.


Goed voor beginner en gevorderde. De meeste absolute basisrecepten staan er klaar en duidelijk in. Maar ook dingen die ik nog niet eerder gemaakt had, en toch fijn te volgen zijn. Handige tips aan de onderkant van de pagina geven uitleg over ingrediënten, of geven alternatieven in afwerking.


Afwerkingen zoals je ze ziet in de bakkerij-toog. Foto's om vingers bij af te likken. Je krijgt honger als je door het boek gaat. En zin om er aan te beginnen. In dit boek ook geen ingrediënten waar je speciaal 3 winkels voor moet afrijden, maar dingen die de algemene thuisbakker sowieso in huis heeft. 


Nog meer in het boek: rouladebiscuits, mousses, ijs en bladerdeeg. Allemaal gedrukt op mooi glanzend dik papier. In een lettertype dat te lezen is zonder te pieren en piekeren. En met een zachte paperback. Officieel 144blz, maar ik tel er echt wel 159. Uitgeverij Lannoo. 19,99euro.


Kopen die handel !3 opmerkingen:

 1. Ik heb denk ik de volledig reeks, oh neen niet die van de hartige dingen. Ben nu met die van ijs bezig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne boeken he :-) die van ijs is ook zeker de moeite !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
  Phone #: +12542420879
  ..........................
  We give out loans within the range of €10,000 to €500,000,000.00 euros. Our loans are well insured for maximum

  security is our priority. Note: all emails are t be forwarded to { unique2aal@gmail.com } Phone: +12542420879for more info.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...