woensdag 19 augustus 2015

Zelfgemaakte Pizza

Pizza maken is fun. Zeker wanneer je dit kan doen met kleine helpertjes die naast je staan te huppen en te puppen. Ik haalde dit receptje uit het bakboek 'Heel Holland Bakt', al meermaals getest en goedgekeurd.

Nodig voor 4 kleine pizza's:
500g meel voor witbrood
1theelepel zeezout
7g instant gist of 15g gist
300ml lauwwarm water
1eetlepel olijfolie

Maak dit met de hand, of met de machine. Het fijnste is nog steeds met de hand, lekker prossen maar !


Tip: kneed met 1 hand en hou er eentje proper, zo kan je nog steeds halverwege eens aan je neus krabben. Of de kleine van een valpartij redden, of eens over een braaf hoofdje aaien. 
Is je deeg te stug: voeg een eetlepel melk toe, is je deeg te vochtig, voeg een eetlepel bloem toe.


Kneden tot je een mooie elastische bol deeg krijgt. Kleine hulpkoks kan je in dit stadium laten meekneden. Grotere hulpkoks kunnen al mee de bloem doorkneden.
Laat de deegbol op een warme plaats onder een handdoek rusten en rijzen. Ziet je uk hier niet het nuttige van in... zeg dan dat je deeg nu moet slapen. Werkt hier altijd. Met een schattige 'ssssshhhhht' als iemand wat te luid praat in het bijzijn van de duttende deegbol.



Een uur later, of tot het volume verdubbeld is kan je de lucht uit het deeg duwen, verdelen in porties en met behulp van wat bloem en een deegroller je pizza's vormen.
Verdeel -weinig- saus over de pizza en beleg naar eigen goesting. 10min in een oven op 280° of 200°. *ting* Smakelijk !



Ideaal voor je restjes op te verwerken, of voor de kinders groenten te leren eten die anders vies bekijken. (hoe snel je die lelijke trucjes leert...ongelofelijk). 

Maak een iets groter recept, maak iets meer pizza's dan nodig en verpak ze luchtdicht. Ideaal voor in de diepvriezer, uithalen als je onverwacht bezoek krijgt en niets in huis hebt. Of te lui bent om te koken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...