woensdag 26 augustus 2015

Tutorial Frambozen Crumble


Ik ben helemaal into de crumble. Het ziet er ook zo lekker uit. Of het nu met rabarber is of deze met frambozen... crumble maakt alles lekkerder. En het is nog eens makkelijk ook. En ziet er heerlijk ambachtelijk uit. Wat wil een mens nog meer?

Nodig:
Recept crumble-deeg
Recept banketbakkerspudding
Recept vetdeeg (of ander deeg)

Ik gebruik bij frambozen de diepvriesversie. Niet alleen is dat véél goedkoper, maar de kans op half rottende gevallen die je natuurlijk direct het bakje uit kegelt is een pak kleiner. En ook: de rest van de frambozen frommel je terug de vriezer in. Niet dat de overschot opeten zo een straf is natuurlijk.
Kies je ook voor diepvriesfruit, laat het dan even ontdooien voor verder gebruik, dan kan je het sap verwijderen. Dit maakt het baksel soms net iets té sappig en te breekbaar, met scheuren en lekken als gevolg.


Bekleed de bakvorm, na een invetbeurt, naar keuze. Hoog, laag, een vlaaivorm, een springvorm. Kies maar. Bekleden en inprikken is de boodschap. De keuze van je deeg kan nu bepalen of je dit al blind laat bakken, of toch niet. Bij vetdeeg is dit niet noodzakelijk.


Plamuur een laag banketbakkerpudding in je vorm. De dikte hiervan bepaal je volledig zelf. Aanbrengen kan met een spatel, of met een spuitzak.


Een laag frambozen, bijna tot aan de rand vol, maakt je taart af. Gebruik je toch bevrozen fruit, hou rekening met het volume en gooi je vorm iets voller dan dit.


Rasp het crumble deeg over je vorm. Wees maar lekker kwistig.


Afbakken tot je deeg goudbruin is, en/of je vulling niet meer blijft na trillen als je er tegen duwt. Gouden raad: laat helemaal afkoelen op een rooster, verwijder dan pas de bakvorm.
Afwerken kan met bloemsuiker of decoratie suiker. Of met toeters en bellen. Wat je maar wil.


Baktijden en temperaturen hangen af van de gekozen bakvorm, deeg en vulling.
Smakelijk !
1 opmerking:

 1. Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com
  Phone #: +12542420879
  ..........................
  We give out loans within the range of €10,000 to €500,000,000.00 euros. Our loans are well insured for maximum

  security is our priority. Note: all emails are t be forwarded to { unique2aal@gmail.com } Phone: +12542420879for more info.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...