woensdag 29 juni 2011

Recept: marsepein maken !

Zelf marsepein maken... niets is zo makkelijk in het 'bakwereldje', en immers veel lekkerder dan het gekochte goed.
Dus: aan de slag !!

Wat heb je nodig?

- 250 gram amandelpoeder
- 250 gram bloemsuiker
- 2 eiwitten

Wat moet je doen?

- klop de eiwitten lichtjes los
- roer de bloemsuiker en het amandelpoeder door elkaar
- meng dit met de eiwitten, goed kneden tot alles een stevige massa is
- rol je bol marsepein in plastiekfolie, leg in de koelkast voor 2-tal uurtjes
- en klaar !

De ingrediënten:
Ik heb de voorkeur aan het amandelpoeder van Colruyt... maar ieders goesting is anders, en het is gewoon uitproberen. Want de smaken verschillen toch wel.

Mijn eiwitten waren losgeklopt,
je kan je bloemsuiker en amandelpoeder nog door een groffe zeef halen... dat deed ik hier niet.


Eiwit bij de rest...
 (je kan dit ook in een kom doen natuurlijk, maar je kan dan niet goed kneden,
en op een gegeven moment moet je het boeltje toch eruit halen,
en dan blijft er een hele rand tegen je kom plakken... zonde...)


Goed stevig doorkneden, en nog eens, en nog eens en nog eens...


En dan netjes in plastiekfolie... en hup de koelkast in!

Die twee uurtjes zijn nodig om je marsepein lekker smeuïg te maken. Anders blijft hij korrelig.
Ik wacht altijd een dagje, dus als je tijd hebt... doe dat ook.
Je marsepein is ééns zo lekker dan !


Goed voor koekjes te versieren, taart te decoreren. Of gewoon zo op te smullen ;-)
Je kan het laaaaang bewaren in de koelkast,
maar langer dan een 4 dagen is mij nog niet overkomen...

Smakelijk !!

8 opmerkingen:

  1. He, wat een goed idee! Nog nooit bij stil gestaan dat je zoiets zelf kan maken. Dit gaat bij op m'n Pinterest inspiratie pagina voor als ik nog eens tijd heb om iets nieuws uit te testen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kende wel recepten waarbij je dan zelf de amandelen superfijn moest maken. Maar dat lukt nooit goed genoeg. Maar met poeder hoeft dat natuurlijk niet. Super handig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je amandelpoeder te grof blijft van structuur, is de marsepein niet zo lekker. Daarom dat het ook wat uittesten is... ook als je het als poeder koopt is het een verschil :-)

    Maar het is echt maar 10 minuten werk. En dan een beetje geduld hebben, want je marsepein moet lang genoeg rusten voor écht lekker te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is het echt maar dit? Eentje om te testen dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er heerlijk uit, ik wist niet dat het zo makkelijk te maken was!

    En dat griezelige hand op foto 1 is zo grappig!! :-) :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha ! Grappig he, ik zag het ook pas nadien en ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook wel creepy vond ;-)

    Als het een troost is, het is gewoon MIJN hand en die is -tot zover ik zelf weet- niet griezelig :-D

    Oplettende lezer en kijker ben jij wendy !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, vooral bij foto's ;) Maar ik vond het wel keigrappig :) :)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...