dinsdag 12 juli 2011

Recept : Maggi-provencaalse-kip met wokgroentjes en noodles

We houden wel van lekker gekruid eten,
lekker pittig, maar ook weer niet te pikant (want daar ga je van janken ;-) ).

Dus ik was heel blij toen een BumbleBee-vriendin me een test-zakje gaf van 'Maggi'.
En een beetje wantrouwig, want het 'blij zijn' kwam pas na het proeven!

Wat moet je hebben?

Eerst en vooral je kip,
we gebruiken kipfilet in stukjes gesneden (of geknipt, want zo doe ik het) ipv kippenboutjes.


En dan het 'Maggi' zakje natuurlijk.
Je hebt dit in provencaalse, met look of met paprika (en nog veel meer ondertussen, maar we zijn al heel happy met deze drie):


Het is de bedoeling dat je het bovenste deel van de verpakking open knipt, en daar een heeeel fijn plastiek zakje uit haalt,en daar je kip in doet.
Daar dan de kruiden bij van het onderste gedeelte van de verpakking en dan krijg je dit:


Hou het goed dicht, en schud er een keer ferm mee:


En dan *hup* in de ovenschaal in de oven !
Eerst natuurlijk wel dicht doen bovenaan... dat zit ook in de verpakking, dat systeempje.
Een uurtje later... krijg je dit effect:
(en een heeeeerlijke geur !)


*knip* voorzichtig het sluit-dingetje door:


En kieper de inhoud in een warmtebestendige kom.
Voorzichtig, want dat zakje én de inhoud is natuurlijk smoorheet.

En dan krijg je deze geeeuuurige massa:


We aten dit met noodles, en wokgroentjes met cashewnootjes erbij.

Ik krijg er terug honger van !


Kleine tip: giet een kléin beetje water bij je kip,
in het zakje, voor je het de oven in zet,
dan heb je nadien een instant sausje erbij... géweldig lekker !

Easy-peasy, maar natuurlijk niet zo snel,
want je moet een uur zitten watertanden voor je oven ;-)

Maar het is het zéker waard !

Smakelijk !!

2 opmerkingen:

  1. Idd heerlijk! En dat water is een goede tip, zo maak ik het ook altijd. En als je de kip na dat uurtje bereiden nog even uitkapt in je overschotel en zo in de oven zet krijg je ook nog een krokant korstje en een dikkere saus. Heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WIj hebben dit thuis ook al eens uitgetest en het smaakt inderdaad superheerlijk!! :D

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...