woensdag 12 september 2012

Hartig hapje

Ik ging afgelopen week naar een Tupperware avond.
Een culinaire Tupperware avond.
 
Welja, da's eens iets anders he.
 
We kregen de receptjes nadien doorgestuurd,
wat wel zo fijn was want er waren enkele njammie dingen tussen.
 
Ik kon het niet laten om dat thuis dan nog eens een keer te testen
zonder al die fancy hulpmiddeltjes.
 
't Was een meevaller !
Dus die verdwijnt in mijn receptenboekje zodat ie niet gaat lopen.
En ik deel het graag met jullie.
 
Nodig:
- veel basilicumblaadjes
(beetje naar eigen goesting, maar toch minstens een handvol) 
- 1 teentje look
- 50 g parmezaan
- 50g pijnboompitjes
- 75ml olijfolie
- serrano ham of andere ham
- bladerdeeg
 
 
Eerst de pesto,
dit had ik van mijn leven nog niet gemaakt.
Wist ook niet goed of onze blender wel goesting had om zo fijn te werken.
Nee dus.
Maar geen probleem want ik proefde het verschil toch niet.
 
Zwier de pijnboompitten, de olijfolie, de kaas, de look en de basilicum in je blender.
En mix.
Tot je papje egaal genoeg is naar je zin.
Zoniet, mix dan nog verder.
 
Mijn blender bleef steken op de blaadjes,
dus als je die al op voorhand een beetje fijn kan snipperen,
zal je machinetje happy zijn.
 
Niet zo'n smakelijke foto,
maar hier is mijn pesto.
           
 
Dan leg je je bladerdeeg klaar.
 
 
 Goed volsmeren met pesto.
Heel die portie mag op één bladerdeegje.
 
 
Bekleden met je ham.
 
Onze Tupperware madame bleef 2-3 cm van de rand af overal,
zowel met de pesto als met de ham.
 
Wat als resultaat geeft dat ze nadien ook van haar rolletje 3cm van elke kant moest afsnijden, omdat het geen vulling had.
En ik hou niet van verspilling.
En dat is verspilling.
 
Dus ik kliederde tot schonenkes aan het randje.
Wanneer je alles gaat oprollen,
gaat het allemaal iets opschuiven, zodat je perfect aan het randje zit.
Zo moet dat ommes,
perfect.
Niet verspillen.

 
Dus.
Zoals ik al zei:
dan rol je dat op.
Zo strak mogelijk.
 
Rol dat boterpapiertje waarin je bladerdeeg verpakt zat rond je rolletje.
En leg het dan in de diepvries.
Tot het hard en koud is.

 
Het mijne lag er een uur, misschien meer in.
 
Dit is nodig zodat de pesto kan opstijven,
en je gans de boel kan snijden zonder troep te maken.

 
Snij dat in stukjes.
Niet té groot snijden, 2cm ongeveer is ideaal.
 
Natuurlijk zijn de binneste stukjes de mooiste,
maar ook die aan het randje zijn lekker én dus eetbaar.
Al smikkel je ze zelf op voor je naar je gasten gaat,
I don't care, maar durf ze niet weg te smijten he ! ;-)

 
Je zwiert die richting oven,
die op 180°C is voorverwarmd.
 
En na 20 minuten ziet dat er zo uit.
 
O oooooow,
ik heb een ganse plakke-boel gemaakt.
Was mijn eerste gedacht.
 
Maar dat bleek niet waar te zijn,
ze knuffelden alleen maar
ze plakte niet vast.
 

 
Lékker !
 
Een heel hartig hapje,
toch een beetje specialer dan een tomaat op een stokje
niet dat daar iets mis mee is
ik geef dat constant aan mijn volk*
maar dit is zonder moeite of al te veel voorbereiding rap in elkaar geflanst.
 
En het ziet er nog goed uit ook !

 
Ideaal voor bij een feestje,
een aperitiefje
of gewoon als hapje thuis
in de zetel.
Als je geen zin hebt in soep-patatten-groenten-vlees.
 
Dankjewel Tupperware voor het receptje !
 
Smakelijk !
 
 
*mijn volk: mijn gasten


5 opmerkingen:

  1. ohhhh dít had ik eerder moeten kennen! Mjam!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm.. klinkt inderdaad erg lekker en ziet er niet zo ingewikkeld uit. Ga ik ook een keertje proberen (moest ik al die dingen in huis hebben, begon ik er direct aan, want ik krijg al goesting van het lezen alleen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit bladerdeeg hapje is superlekker,heb het gisteren gemaakt,ik heb nog een beetje van de pesto in de koelkast staan ,en dat gaat nog beslist op .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is super he ! Allemaal dankzij die tupperware-madam ;-) waar zo'n vrouwenavond toch niet goed voor is !

      Die pesto geraakt nog wel op, ideale dip of bij een salade of pasta!

      Verwijderen
  4. Awel he! Da is echt goe :)
    Ik maak da zelf ook, maar ik vervang uw pesto door Boursin. En als het nog wat pittiger mag door boursin drie pepers :)
    Is ook lekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...