woensdag 5 september 2012

Roze & koddig

Ik showde al eens eerder met deze dottige éclairtjes.
 
Ik beloofde jullie ook nog het receptje,
dat ik ergens vond via pinterest, de engelse versie
en nu niet meer kan terugvinden.
Dus gelukkig heb ik mijn vertaling ergens neergeschreven
in een bijna onleesbaar kribbelgeschrift
en vond ik dat nu terug in mijn kookboek.
 
Hier komt ie:
Recept voor de pudding:
 
- 100g suiker
- 3 eetlepels maizena
- ongeveer 1gram zout
- 5 eidooiers
- 237g volle melk
- 237g room
- 1 + een halve theelepel vanille extract
- 4 eetlepels ongezouten boter
 

 
Mix de suiker, maizena en het zout.
Voeg de dooiers toe en mix tot een egaal papje.
 
 
Giet de melk samen met de room in een kookpot en warm op tot het nét kookt.

 
Geen grote bellen,
maar kleine belletjes zoals dit.

 
Doe de helft van de warme melk bij het eimengsel en meng goed.

 
Giet dan alles terug in de kookpot,
op medium warmte en blijf constant roeren.

 
Het mengsel zal dikker worden.
Blijf roeren tot je luchtbelletjes ziet verschijnen.
 
Roer er dan de boter en de vanille bij.
Meng goed.

 
Giet over in een kom en laat afkoelen voor minstens 3 uur in de koelkast.

 
Recept voor de éclairs:
 
- 4 eetlepels ongezouten boter, in kleine stukjes
- 1 theelepel suiker
- een halve theelepel zout
- een halve cup en 2 eetlepels bloem
- 3 grote eieren

 
Verwarm de oven voor op 230°C.
Giet in een kookpot 3/4 cup water met de boter, suiker en het zout.
Zet je vuur niet te heet, medium is oke.

 
Roer regelmatig tot het kookt.

 
Kieper nu snel en in één keer de bloem erbij en roer constant met een houten lepel tot het van een vies papje een echte deegbal wordt.
 
Laat je deegbal wat 'drogen' in de pot, blijf het uit elkaar duwen.
 
Het kan zijn dat het een 'film' vormt op de bodem van je pot, maar dat is normaal.
 
 
Haal je pot van het vuur en mix erdoor
(ik kieperde mijn deegbal in de kom van mijn woodie'tje).
Mix een 3tal minuten tot het deeg afgekoeld is.

 
Voeg nu één voor één de eieren toe,
mix goed na elk ei, zodat het volledig opgenomen is voor je het volgende er in kwatst.


 
Mix goed door.
En schraap dan heel dat vieze goedje bij elkaar,
in een spuitzak.

 
Spuit rechte éclairs, een beetje uit elkaar, zo'n 10cm lang.
 
Bak ze 15 minuten op 230°,
dan 20° op 175°.

 
Maak ondertussen je glazuur.
 
Je neemt 1 + een halve cup bloemsuiker
en 1-2 eetlepels water.

 
Goed roeren.
(pas op, beter te weinig water dan te veel!)

 
Enkele druppels roze voedingskleurstof erbij:

 
Laat je eclairs hélemaal afkoelen.

 
Snij ze door of prik een gaatje,
en vul royaal met pudding.
 
Lepel je glazuur over de bovenkant van je eclairtjes.

 
Hoedje er terug op.
En *tadaaaa*
zien ze er niet om op te vreten uit? ;-)

 

Je bent er eventjes zoet mee,
maar het recept is héérlijk
en helemaal niet moeilijk.
Veel succes !!

14 opmerkingen:

  1. jammie dank je wel voor het recept, goed omschreven
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik pak er meteen eentje ......mhhhhmmmm heerlijk dank je wel voor het delen ( van het recept)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ze zien er lekkerrrr uiten altijd leuk, zo'n ander kleurtje! hmm, bedankt om 't recept te delen, ga ik binnenjort ook eens proberen! groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben een weekje niet op blogs geweest, in ieder geval niet op die van andere... wat heb je veel lekkers gemaakt.. mmmm
    Je chocolaatjes vidn ik gewledig.. wat een gave vormpjes.. heb je foto van je vormpjes.. wil ze wel eens zien..
    Al je ander lekker.. ook zo gaaf...
    Hoop het binnenkort wat minder druk te hebben, dan ga ik weer eens meer bakken!!
    Mis het zo!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen foto, maar die is rap gemaakt he ;-) als ik er aan denk dan zwier ik het wel eens op facebook !

      Zwier dat huishouden maar even aan de kant :D dan kan je gaan bakken !

      Verwijderen
  5. dat komt mij bekend voor
    http://donnacaramella.blogspot.be/2012/07/high-tea-party-roze-aardbei-eclairs.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is niet dat receptje dat ik bedoel ;-) als je goed leest zie je dat het zelfs helemaal 'anders' is. (voor zover dat mogelijk is als je ongeveer hetzlfde maakt).

      Het 'mijne' was een engelstalige, en ik heb er de vertaling van gegeven dus het is echt quasi hetzelfde als wat ik typte hier.

      Maar haar eclairtjes zien er ook njammie uit, da's een feit dat juist is ! ;-)

      Verwijderen
    2. Oeps, nu pas zie ik dat je eigelijk verwijst naar je eigen blogje, ik dacht dat je een lezer was die een vergelijking maakte, sorry hoor, ik ben precies niet helemaal wakker :D

      Zoals ik dus al zei, en ik heb nu even zelf grondig vergeleken: buiten het feit dat we allebei kleine roze eclairtjes maakten... zit er geen enkele overeenkomst in onze recepten.
      Niet van de pudding, en niet van de eclairs.

      Dus graag volgende keer eerst lézen, en dan pas je eigen link op iemand's blog zetten :-) dat zou lief zijn.
      Je bent immers niet de enige die ergens eens iets opvangt of iets leest op het grote www, daarom hoeft een idee niet rechtstreeks 'gepikt' te zijn, of dergelijke.

      Als je effectief had gelezen, trouwens, had je op de link geklikt bovenaan, en gezien dat mijn eerste foto van de eclairs van 28/05 was.
      Toen ik ze gemaakt had was het dus einde mei.

      Je weet zelf wel wanneer je zélf je blog postte van je eigen eclairs...? Voor de duidelijkheid, dat was 2/07.

      Ik denk dat ik mijn punt gemaakt heb :-)

      Verwijderen
  6. Yes yes yes
    Dank je wel, ik ga ze zeker maken!!
    Het is zo duidelijk omschreven dat zelf ik het moet kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...