In les 3 mochten we koekjes maken.
Vele-vele-vele koekjes.
Koekjes waarvan ik zelf nog nooit gehoord had
en dat voor zo'n koekjesmadam als ik
We maakten boterkoek
in verschillende vormen en figuren.
Het ene werd een margrietje,
het andere een schelpje
sprits waren er ook bij.
Beetje kokos of suiker om af te werken
wat spelen met chocolade
altijd fijn
om maar te zeggen:
we mochten onze gangen eens gaan!
Een vreemde eend in de bijt waren deze koddige lieverdjes.
Je kijkt naar marsepein,
waarin een stempel gedrukt is
en dan even met de brander over gegaan is.
Zo mocht dat één laagje uitmaken van het Syntra-koekje.
Een rozetje botercreme
(mijn god dit is lékkere botercreme!)
en een bodempje van koekjesdeeg.
Lékker !
En het ziet er feestelijk uit, toch?
Om een gedacht te geven hoe het dikwijls in zijn werk gaat in de bakkerschool,
je maakt iets,
je haalt dat uit de oven
of in mijn geval: je laat iemand anders dat uit de oven halen
ik ben nog steeds een tikkel bang van die Grote Boze Oven
je laat dat even afkoelen op de bakplaat en dan kieper je dat samen met de rest,
zodat we dat allemaal samen kunnen gaan afwerken.
We maakten ook biscuit vanille.
Voor bokkenpootjes,
de enkele versie zoals deze op onderstaande foto
of de dubbele versie.
We leerden hoe we een 'voetje' konden vermijden.
Je weet wel,
zo'n lek-voetje van chocolade als je gedopt had.
Heel simpel !
Maar daar kom ik later ook wel eens op terug.
De collega's mochten dan weer spelen met iets vloeibaarder gemaakte chocolade,
de eerste gingen wat aarzelend,
maar dan ging het vlotjes.
Met dit prachtige resultaat.
*ssstttt* Deze lieverds liggen te slapen !
Ik trok raprap een foto vanuit hun stapelbedje
niet de beste kwaliteit,
maar ook dit waren boterkoekjes.
Met wat bakvaste chocolade erbij gezwierd.
Lékker !
Ik verzamelde weer wat receptjes,
zoals die van de heeeeerlijke boterroom.
Ook eentje van ganache-op-z'n-bakkers.
Eentje die niet voor iedereen even njammie was,
maar ik vond het een welkome afwisseling: frambozenganache.
En dan nog hoe je marsepein met amaretto tot een lekkere vulling kan maken.
Die combinatie is om duimen en vingers bij af te likken !
Les drie...
dat waren dus vooral veeeel koekjes !
Ideaal om onze spuiten-met-de-spuitzak-techniek een beetje te verbeteren,
want daar is nog wat werk aan ;-)
Fijne zondag allemaal !
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm wat klink dat heerlijk allemaal..
BeantwoordenVerwijderenIk heb een hekel aan school.. met naar zo'n opleiding zou ik zo gaan...
Ik houuuuu van school en van studeren ;-) altijd al een gekke meid geweest.
VerwijderenDeze opleiding is echt top !
Wat een koekjes feest is het bij jou zeg, wel weer een hele leuke les.......
BeantwoordenVerwijderenGeweldig he ;-) nu nog tijd vinden om nog eens wat te sporten,wanteuh... straks blijft het op mijn bips kleven!
Verwijderenwoooh, wat een topopleiding seg! Ik zie hier geweldige dingen de revue passeren, en stuk voor stuk even mooi (en lekker waarschijnlijk). Merci ook voor de info, want aan de hand van wat je hier neerpent, borrelt de inspiratie bij mij ook weeral wat op (lees: marsepein en amaretto - ga ik ook eens in de pralientjes draaien :-) Ik ben al benieuwd naar het vervolg van je lessen, ongetwijfeld veelbelovend! groetje!
BeantwoordenVerwijderenWat fijn dat de inspiratie in bubbeltjes komt drijven bij je, dan is dat maar wanneer ik jou posts lees, dan voel ik het ook direct kriebelen ;-)
VerwijderenMarsepein en amaretto is een supercombinatie !! Lijkt me héél erg njammie als pralientjes-vulling :-)
oooooo kan jij nu bokkepootjes maken? En wie eet dat allemaal op? Heb je geen proevers nodig in die opleiding??
BeantwoordenVerwijderenJaaa :D leuk he !
VerwijderenGoh we nemen allemaal een beetje mee, maar niet té veel ;-)
En een deel ga ik al droppen bij mijn ouders, op weg naar huis, en dan geraakt de rest hier thuis wel op.
En dan heb ik een ganse lijst met mensen waar ik het ondertussen gerust mag gaan afzetten, dus dat komt wel goed ;-)