Ondertussen sjok ik al enkele weekjes als een volleerde student richting de schoolbanken
om dan met een *plof* die boekentas
jaja, je leest het goed, na wat twijfelen heb ik die oude schooltas maar weer boven gaan halen
naast de stoeltjes in de klas neer te zetten
en dat is dan eigelijk het enige dat me doet denken aan school.
Al de rest is precies gewoon enkele uren pure fun.
Zoals wat vrije momenten dat je thuis lekker aan het bakken slaat
maar dan met 12 anderen erbij
en veel lachsaldo's en af en toe een moment van *oepsie-hoe-moest-dat-nu-weer?*.
In de 4de les maakten we sjoekes.
éclairs dus.
Maar niet de gewone éclairs,
we maakten met één soezendeeg veel verschillende dingen.
En ik hou wel van een uitdaging,
dus stond ik met een uitgestoken vingertje op en neer te wippen toen onze lesgever vroeg wie de zwaantjes wilde maken.
*Pick me! Pick me !*
Het leverde me een klas vol grijnzende mensen op
en de reputatie van rare madam
maar bon
ik mocht -samen met nog iemand anders- de zwaantjes doen !
Zwaantjes bestaan uit een bolrond lijfje,
een soesje dat dus goed rond gespoten moet worden.
En een sierlijk nekje.
Juist dat 'sierlijk nekje' is nie-gemakkelijk-zenne !
Ongebakken leek dat op een stel wriemelde wormpjes.
Maar toen ze uit de oven kwamen hebben we elkaar zo eens een arrogante blik gegeven
*poeha!* Dat zie er zelfs zo slecht nog niet uit !
Kijk.
Ze hebben zelfs een koddig bekje !
De eerste stap in snel werken is om alles goed klaar te zetten zodat je in één ruk kan verderdoen.
Dus we sneden alle soezen in de helft, en de bovenste helft mocht nog eens in de helft.
Alles schoon naast elkaar zodat zwaan A niet met de vleugels van zwaan B ging lopen...
En dan eerst een streepje pudding.
Twee golfjes botercreme langs links,
twee langs rechts
en hup de vleugeltjes er in.
Nekje ook nog paraat en hup we hadden een gans leger zwaantjes !
Als allerlaatste kregen ze nog een dotje room als staart.
Wie wil dat nu nog opeten?
Zo schattig !
De collega's aan de andere tafel begonnen met ronde soezen.
Dat vies spul dat je daar ziet...
dat is een cirkeltje van zanddeeg-koekje (ongebakken) dat voor het bakken van de soes er op moet,
tijdens het bakken rekt het dan uit waardoor je dit effect krijgt.
Slim toch?
De tijgersoesen kregen een vulling van pudding en -drie netjes afgemeten- kriekjes.
Met een laagje bloemsuiker
poedersuiker voor de nederlanders ;-)
om het helemaal af te maken.
We hadden ook nog medeleerlingen die bezig waren met de hoefijzersoes.
Niet simpel om die allemaal gelijk te krijgen blijkbaar.
Ze kregen ook een streepje pudding,
enkele stukjes banaan
en de rest werd opgevuld met mooie rozetjes botercreme.
Een goei dikke laag chocolade erover...
mmmmnjam !
De allerlaatste soezen werden 'gewone' soezen.
Ronde,
met een laag chocolade over zagen ze er ongeveer zo uit.
En niet te vergeten:
er was ook nog een team dat brood bakte !
Het werd een grof broodje deze keer,
enkele in een vorm
en enkele uit de losse hand.
En s' avonds?
Dat moet je vreed rap zijn om nog iets mee te kunnen nemen naar huis,
want al dat lekkers verdwijnt in een mum van tijd in diverse dozen en bakken ;-)
Op naar de volgende les !
t Ziet eruit om op te eten!!;-)
BeantwoordenVerwijderenmmmmmmmmmm wat lekker allemaal!!!.
BeantwoordenVerwijderenWat moet dat geweldig zijn zo'n bakles
Dat is nog eens leuk, zo'n bakles met een groepje, 't doet me denken aan school, toen we ook kookles kregen, de lessen waren serieus, maar tussendoor hadden we de grootste lol.
BeantwoordenVerwijderenTrouwens, wat maken jullie geweldige dingen, zoals die zwaantjes, prachtig zijn ze !!
Oh dat herinner ik me ook nog, wat een lol met de bloem dat we steeds hadden :D Tot grote ergernis van de leerkracht natuurlijk.
VerwijderenDankjewel !
Wat leuk zijn de zwaantjes en ze zien er verrukkelijk uit ....en al dat andere soezengebak...mhhmmmmmmmmmmm
BeantwoordenVerwijderenIk kan me voorstellen dat je het met heel veel plezier doet. Enne van dat bloemsuiker dat vergeet ik niet meer hoor hihi.
Hihi, je bent niet de enige die niet goed wist wat ik bedoelde, daarom zet ik het er nu maar even lekker duidelijk bij ;-)
VerwijderenWat heb je weer n lekkers gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk zeg!
Ik geniet enorm van je verhalen en foto's.
Zo zelfs, dat ik zelf ook aan t bakken geslagen ben de afgelopen tijd.
Veel plezier met je lessen.....
Liefs,
Corien.
Wat een geweldig compliment ! Wat fijn dat ik je aan het bakken heb gezet :-)
VerwijderenGeniet ervan !!
Geweldig die zwaantjes, die zien er supergoed uit! Alles ziet er trouwens heerlijk uit, en zo professioneel! Lijkt me echt wel de moeite, die opleiding van je, en ben heel benieuwd wat jullie nog allemaal gaan leren
BeantwoordenVerwijderen(en als reactie op jouw berichtje bij mij: ja, de wereld is idd klein!) groetjes, fijne week en voor morgen een 'lekkere' nieuwe les toegewenst!
Ik hoop dat we nog veel gaan leren, eneuh, oepsie...binnekort examen ;-) spannend hoor !
VerwijderenDe wereld is héél klein, ze heeft een geweldig winkeltje en 't is zo'n lieve madam he :-)
Dankjewel, het zal er niet aan mankeren !
Ooh, ik ben dus zo jaloers dat jij dat allemaal kunt maken en leren! Super!!
BeantwoordenVerwijderenEn het is eigelijk allemaal zo makkelijk, dus probeer zelf ook maar hoor ! ;-)
VerwijderenIk vind de zwaantjes helemaal geweldig! Ik was hier al heel lang naar op zoek. Misschien ga ik deze toch eens proberen te maken voor mijn dochters verjaardag.
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog heb je.
Ik ga hem vanaf nu volgen.
Groetjes Bloemar
Welkom op mijn blogje ;-)
VerwijderenDe zwaantjes zijn eigelijk best makkelijk om te maken, juist het nekje is een beetje lastig in het begin.
Veel succes ermee en zwier een foto op mijn FB pagina met het resultaat he !