Geen taart op de blog zonder een how-to... dus hier komt ie !
Voor onze Halloween taart hebben we natuurlijk een biscuit nodig,
ik had nog een béétje biscuitmix dus het werd terug chocolade.
Biscuit wil zeggen: véél mixen:
(ben ik niet braaf geweest sinterklaasje...? misschien verdien ik toch wel die kenwood ;-) )
(ben ik niet braaf geweest sinterklaasje...? misschien verdien ik toch wel die kenwood ;-) )
En dan mooi naar de randjes toe smeren
(zo krijg je een egale biscuit ipv eentje met hobbels en bobbels en knobbels,
want dat versiert niet zo fijn)
Weet je niet goed hoe je een biscuit moet bakken?
Een volledige how-to kan je hier vinden.
Ik had twee vullingen,
eentje van abricozen-confituur en eentje van bokkenpootjes-creme.
Heel lekker en zo klaar !
Hoe maak je bokkenpootjesvulling?
Dat kan je hier vinden.
En de abricozenvulling lepel je gewoon uit de confituurpot ;-)
En dan snijden we de taart open,
spuiten we een dijkje van botercreme (voor recept nog beetje naar beneden scrollen)
en vullen we netjes op.
Hoe een taart snijden en vullen?
Hier kan je er alles over vinden.
Voor het dijkje te spuiten en netjes af te smeren gebruik je botercreme.
Afsmeren doe je omdat zo je taart lekker glad en strak zal zijn.
Het moet niet, maar het geeft wel het mooiste resultaat.
Ik gebruik daar een mix voor, maar je kan het natuurlijk ook helemaal vers maken.
Receptje botercreme: hierzo.
Tijd voor het betere smos en plak werk,
de taart afsmeren !
Lekker prossen en een beetje geduldig zijn.
Volledige how-to: hier!
En met wat prutsen en prullen heb je dan uiteindelijk een mooie gladde taart die je kan gaan bekleden.
Een laag marsepein of suikerpasta als basis is altijd makkelijk voor verdere decoratie.
Maar met enkel één laagje marsepein er over, heb je in no time ook een knappe taart.
Hoe je het beste je taart kan bekleden, kan je hier vinden.
Zo...
Genoeg voor één keer.
De rest volgt later ;-)
Super hoor. Misschien een idee om volgende keer een lijstje te maken met de spullen die je ervoor gebruikt. Maar het ziet er super lekker uit vooral met dat biscuit!
BeantwoordenVerwijderenIk bak zelf ook geregeld ... en ben steeds op zoek naar leuke nieuwe recepten ... ik heb er reeds enkele van jouw uitgeprobeerd; waarvoor dank ... ik blijf je blog volgen ....
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!!!
BeantwoordenVerwijderenkijk kijk.... daar zaten we op te wachten!!!
BeantwoordenVerwijderenGeweldig.. als ik zie wat jij maak... heb ik ook gewoon zin om te bakken...
Bij mij zitten nu chocolade cupcakes in de oven en chocolade in een pannetje te smelten om er straks over heen te doen...mmmmmmmmm