vrijdag 6 april 2012

Frangipanetaartjes

Naar een recept uit 'taarten & vlaaien'.
Maar ik luisterde niet zo heel erg goed naar het recept.

Tiens, dat overkomt me nu eens nooit zie.

Ik maakte er kleintjes,
in plaats van een grote joekel.
Zomaar.
Omdat ik dat wel eens wilde doen
en omdat kleine taartjes schattiger zijn dan een grote.

Bon.
Het recept,
dat ik gebruikte.
Dus niet dat in de boek:

2 vellen bladerdeeg
200g kristalsuiker
180g zachte boter
75g bloem
225g gemalen amandelen
4 grote eieren
1theelepel amandelessence
150g abricozenjam

En dit is wat ik deed:

Doe de suiker, boter, bloem, gemalen amandelen, eieren en amandelessence in een kom
(enfin, kwats dus alles bij elkaar, buiten de jam en de bladerdeeg, maar dat spreekt voor zich)


mix -of laat mixen- tot je een gladde puree hebt.


Bekleed je bakvormpjes met bladerdeeg,
zorg dat je bladerdeeg er ruim in zit, mooi aanduwen in de hoekjes en kantjes,
anders scheurt het tijdens het bakken.


Duw met je handen dan tegen de randen,
om het teveel aan bladerdeeg snel weg te hebben.


En *prikkerdeprik* gaatjes in je deeg,
zo bakt het mooi krokant en krijg je geen verlebberde bodem.

Ik hou niet van verlebberde bodems.


Een goede laag confituur,
dikker als hier op de foto,
of je proeft er niet veel van.

BumbleBee-schoonpapa is geen liefhebber van abrikoos dus ik was wat zuiniger dan nodig was.
Maar eigelijk moet je best gul zijn voor echt het effect te hebben.
Dus smeren maar!


Opvullen met je papje.


En de rest van je bladerdeeg kan je in reepjes snijden om er over te leggen.
Ik had niet zo veel tijd
en dat overkomt me precies ook nooit...
dus ik had geen goesting in dat typische patroontje,
ik zwierde het er gewoon op.


Bakken in een voorverwarmde oven van 170°C,
een 25-30 minuutjes.

En laten afkoelen op een rooster.


Lékker jong !

Niet krak hetzelfde als pakskes-frangipanetjes,
maar dat zijn pakskes.
En dit is vers.
En vers is aaaaltijd beter ;-)

Smakelijk !!

3 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...