woensdag 25 april 2012

Ukkepukkeminnie-worstenbroodjes

Soms... wil je gewoon iets maken waarvan je bijna zeker bent dat iedereen het lust.

Het moet dan ook nog makkelijk zijn.
Snel klaar.
En weinig rommel geven.

Dan moeten je eters het ook nog makkelijk kunnen oppeuzelen.
Zonder al te veel morsen.
Zonder al te veel bestek of gedoe.

Dus.
Na wat heen en weer gegoogle,
kwam ik op worstenbroodjes.
In ukkepuk-formaat.

Klein dus.

Easypeasy.

Je hebt nodig?
- bladerdeeg
- kleine knakworstjes

Uit mijn vel bladerdeeg kon ik 16 stukjes snijden.
Na wat gemeet en gepuzzel kwam ik uit op deze schikking ;-)

Er zullen wel betere oplossingen bestaan, maar ik was al vreed content met mijn resultaat.

Dus snij je bladerdeeg.


Haal het worstje uit zijn blikje of potje.
Leg op het stukje bladerdeeg in kwestie.


Rol voorzichtig een slag om, zodat je worstje er vrij vast in zit.


En rol dan gewoon verder op.


Ik zette mijn mes enkele keren op de vouw,
om te zorgen dat het bladerdeeg netjes dicht bleef.


En zwierde de schatte-dezekes op een bakplaat.


Dan kan je ze nog met wat melk of een eitje inpappen voor je ze de oven in gooit...

(tip: leg ze op de naad van het bladerdeeg, dan heb je minder kans dat ze openbarsten bij het bakken).

Je oven op 180° voorverwarmen.
En 20 minuutjes bakken.
Of tot ze goudbruin zien.

Ik was niet snel genoeg om een foto te trekken van het eindresultaat...
dus volgens mij waren ze goed gekeurd ;-)

Heel snel te maken, zonder veel plaats of voorbereidingstijd.

Je kan ze ook al op voorhand afbakken en nadien dan enkele minuutjes in de oven terug opwarmen.
Dat scheelt je weer wat wacht-tijd ook !

Smakelijk !

7 opmerkingen:

  1. Heerlijk smullen en super simpel om te maken.. Doe het ook regelmatig! :) Mmmm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Simpel, snel en lekker, wat willen we nog meer? ;-)

      Verwijderen
  2. Beste bumblebee,
    ik kijk dagelijks op je blog, en geniet hier enorm van!
    Maar waar is het recept gebleven van de pizza puffs?? ik wil ze erg graag maken, zou je het recept mij willen toesturen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was een tikkel overenthousiast gisteren-ochtend dus ipv één blogberichtje verschenen er twee.
      Een klein beetje geduld en de pizza-puffs komen er terug op te staan ;-) !

      Verwijderen
  3. Hihi, dit maak ik als aperitiefhapje als wij volk krijgen. Supermakkelijk, superlekker en altijd geapprecieerd. Iedereen lust het. Ik doe er ook nog wat eigeel bovenop en een beetje kaas erop plakken als finishing touch :)
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...