dinsdag 10 april 2012

Witte chocolade-limoen taart

*gniffel*

Herinner je mijn bijdrage aan de wijvenweek nog?
De dag dat we het over 'zelfcensuur' moesten hebben?
Wel ja... deze past perfect in dat rijtje.

Dit had een taart moeten worden van witte chocolade met limoen.
De limoen was er.
En de witte chocolade in eerste instantie ook.

Laten we eens kijken naar het recept.

- 1 vel bladerdeeg
 check !
- 600ml volle slagroom check!
euh...oepsie... ik had maar 400ml bij! Och, da's niks... dacht ik zo... dan zwieren we er wel light room bij, da's even goed !
- 350g witte chocolade, grof gehakt
check!
- 4 limoenen, geschild en in dunne plakjes
check! en wel meer dan 4 ook

Snappie mijn problemo ondertussen?
Nee?
Ik zag het probleem ook niet.

Oke.
De rest van het recept:

Leg het bladerdeeg in de bakvorm en druk mooi aan.


Bak je deeg 10 minuten blind.
Dus mijn bakpapiertje er in, bakparels erbij en bakken maar.


Verwarm de slagroom in een middelgrote steelpan tot het net aan de kook is.


Leg de stukken chocolade in een ruime kom en giet er de warme room over.
(nog steeds check!)


Roer tot alle chocolade gesmolten en goed vermengd is.
(check!)
Dek de kom af met huishoudfolie en zet het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast.
(check!)


Lepel de vulling op de voorbereide deegbodem...
Euh.
De voorbereide deegbodem was er.
Maar die vulling...
moest die zo vloeibaar zijn?
Nee toch?


Nee dus.
Ik lepelde -tegen beter weten in- toch in de taartbodem.
En liet -tegen beter weten in- toch nog een uurtje opstijven.

Maar.
light room stijft niet op.
Dus als je volle room met lightroom mengt,
dan stijft NIKS op.

En dan heb je een probleem.

Ik had dus een probleem.
Want ondertussen werd mijn deegbodem plattekes.
Wat wil je.
En moesten we eigelijk dringend richting Bumblebee-vriendjes-moemoe gaan rijden.

Duseuh.
Ik pakte er mijn noodoplossing maar weer bij.
Pudding-uit-een-pakske.

Kieperde de room-chocolade-troep uit mijn deegbodem.
en kieperde er de -nog warme- pudding in.

Ook niet zo'n beste oplossing.
Uitlopen en zo... je weet wel?
Maar fin ja,
toen zag het er zo uit.


De limoenen lagen ook al een eeuwigheid klaar ondertussen...


Goed dat ik er zo veel had gesneden,
want wat eigelijk een 'randje van limoenen' had moeten zijn...
werd gewoon 'verstop diene pudding onder de limoenen'.


En om dan toch nog een béétje in thema te blijven,
bedekte ik die zure dinges nog met wat witte chocolade schilfertjes.


En de proevers?
Die zeiden dat het lekker was.

Dus mijn innerlijke ik schaterde het uit van het lachen en veegde het zweet van haar voorhoofd.
En de uiterlijke grijnsde eens groen...
(en kwam de weken nadien niet meer aan witte chocolade of room aan...)

Zelfcensuur?
Daar doe ik lekker niet aan mee.

Dus.
Als je deze lekkere taart maakt.
Gebruik VOLLE room.
Zoals het recept zegt.
En als je niet genoeg gekocht hebt,
rij dan terug voor méér.
Ipv wijsneuzerig te doen.

Want eigelijk is dit een makkelijke taart.
Als je luistert naar wat het recept zegt, tenminste ;-)

7 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. *proest* eigelijk weet ik het zelf niet, want ik heb er niet van gegeten. Ik had tegelijk ook nog andere dingen gemaakt, en ik moest dus kiezen wat ik nam.
      Als ik zeg dat de taart nog sneller op was dan al de rest dat ik bij had... dan denk ik dat ze écht lekker was.
      Maar dat zijn daar dan ook allemaal van die 'rare' mensen die enorm graag limoenen en citroenen eten ;-) en dat helpt wel natuurlijk.

      Verwijderen
  2. ik was ook gaan improviseren hoor ;) soms valt het mee en soms valt het (vies) tegen ;)
    maar knap opgelost, mijn complimenten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, awel merci ;-) Soms moet je gewoon luisteren naar het recept, dat wil al eens helpen. Lol !

      Verwijderen
  3. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm dat klinkt wel heel lekker!!
    Ik heb ook nog steeds een recpt liggen voor een witte choco taart....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Njammie, klinkt ook niet slecht ! Proberen en foto's posten maar !

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...