Een fimo taartje maken is zoals een echte biscuit bakken: niet moeilijk.
Eigelijk pikte ik het idee van de Koekjesfee... of was het de Taartenfee?
Want de eerste keer dat ik zo'n taartje zag, was op één van hun cupcakes.
En alles wat je gebruikt om te 'taarten', kan je gebruiken om te 'fimo-en' ;-)
Wat heb je nodig?
- een rond uitstekertje
- 3 kleuren fimo
- een pastamachine of een deegroller
- scherp mes
- tandenstoker
- oven
Je begint met één kleur uit te rollen,
ik gebruik een pastamachine, da's zo makkelijk. Maar een gewone deegroller kan ook.
Enkele mm dik.
Steek daar 3 rondjes uit en leg ze voorzichtig opzij.
Ze moeten niet perfect egaal zijn.
Dit is je chocolade biscuit.
Van je 2de en 3de kleur steek je 2 rondjes uit.
Het lichte gaat je botercreme of slagroom worden.
Het rode is je bessenvulling ;-)
Leg je rondjes op elkaar, zo netjes mogelijk.
Eerst een laagje biscuit, dan een laagje creme, een laagje vulling, laagje biscuit, laagje creme, laagje vulling, en het laatste laagje biscuit.
( bruin, wit, rood, bruin, wit, rood, bruin dus ;-) )
Dan rol je een groter lapje rood uit (neem gerust een andere kleur, maar ik wilde pertinent rood ;-) )
Drapeer dit lapje over je stapeltje rondjes.
Druk voorzichtig de bovenkant aan... en de zijkant.
Exact zoals je bij een echte taart zou doen, enkel dan in het mini-mini-mini.
Snij de restjes er af, en maak mooi gelijk.
En dan krijg je dit:
Rol een heeeeeeel klein worstje met de creme-kleur (of een andere kleur), rol dit plat.
en snij er mooie rechte randen aan.
Dit mag een mooi afwerkrandje vormen rond je taartje.
En dan... neem je je mes. (ik gebruik een speciaal fimo-super-scherp-exemplaar)
en snij je het hele taartje in het midden.
Ja ik weet het... dit doet een beetje pijn, maar het resultaat is mooi ;-)
Et voila !
Zoals je ziet heb ik het laagje van de 'botercreme' iets dunner gemaakt...
je kan dit laagje eruit laten, of dikker maken...
Ik wilde het zo eens proberen en het is wel schattig.
Snij je helftjes nog eens in de helft, en dan NOG eens.
En dan krijg je allemaal mooie gelijke partjes, zoals dit !
Rol dan een worstje, een mooi gelijk worstje van de creme kleur.
Snij dat worstje in de helft, en nog eens en nog eens.
tot je innieminnie kleine, gelijke stukjes hebt.
Rol deze voorzichtig in een bolletje, en zet ze op je taartje.
Prik er een gaatje in (of direct een oogje van metaaldraad), en zwier ze de oven in !
(mijn roze exemplaartjes moesten ook nog afgebakken worden...)
Weer eens iets nieuws he... taart in de oven... maar geen zalige chocolade geur die zich in de keuken verspreid ;-)
Mijn oventje bakt enkel op 100° en op 140°, ideaal zou zijn als je een half uur op 130° kan bakken.
Ik los het op met 20minuten op 100° en nog 10minuten op 140° en dat lukt perfect.
Leg je fimo op een bakpapiertje, op een bakplaat.
In een oven die je enkel gebruikt voor fimo, of nadien héél erg grondig poetst.
Zet een raam open tijdens het bakken.
Je bakt fimo dus 30minuten op 130°, in een niet voorverwarmde oven.
Gewoon erin en hup bakken !
Nadien zet je het deurtje eventjes open, laat je ze wat afkoelen in de oven en dan op een rooster.
Pas op, fimo blijft ellendig lang -heel erg- hottentot,
dus verbrand je vingers niet als je wat ongeduldig bent zoals ik...
Veel plezier ermee !!
Super! Bedankt! Dat gaan we ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Melanie
ma-de-by-me.blogspot.com
Ow wat gewledig!!!
BeantwoordenVerwijderenZe zijn echt super!!!
Supe bedankt... zodra ik het ga uitproberen probeer ik zeker zo'n taartje!!!
Maar wat doe je daarmee????
BeantwoordenVerwijderenwel goed luchten terwijl je aan het bakken bent, want de damp van fimo, dat gebakken wordt is behoorlijk giftig( ik heb mijn fimo-oventje buiten onder het afdak)
BeantwoordenVerwijderendus ook huisdieren en kinderen uit de buurt houden:))
Daarom dus dat je de raam open moet zetten ;-)
BeantwoordenVerwijderenMaar de damp van fimo-baksels zijn niet giftig als je onder een bepaalde temperatuur blijft.
Het pakt op je adem (hoewel dat ook wel meevalt), en je gaat ervan niezen... maar giftig is een groot woord.
Maar toch, geen risico nemen en goed de venster open zetten of inderdaad je oven buiten zwieren ;-)