Les 10 !
Een les bomvol stokbrood en koffiekoeken
soesjes en ardeens brood.
We maakten weer zanddeeg taartjes,
met pudding en framboosjes.
Een toef merinque er op en dat afbranden tot het een schoon kleurke heeft.
Er werd ook brood gemaakt,
we leerden hoe we het beste konden opbollen
wat het als resultaat gaf als je geen insnede maakt
en hoe het voelt als je deegje te nat of te droog is.
Soesjes waren er deze keer ook bij,
ze versierden er een taartje mee.
Dat er dan uiteindelijk 'precies echt' uitzag.
Na zo 185 soesjes vullen heb je dat dan ook weer rap onder de knie.
'hoe weet ge wanneer het vol is?'
Dat antwoord had ik rap ;-)
We maakten voor de allereerste keer stokbrood,
of iets dat er op moest trekken.
We leerden wat voor een ambetant deegje dat is,
je rolt dat uit
en dat krimpt direct terug in.
Vergt net wat meer kennis en feeling dan dat we op deze moment in ons bezit hebben...
We zagen hoe je dat op verschillende manier kan inknippen of snijden,
en welk resultaat het dan gaf.
En dan waren er natuurlijk ook nog de koffiekoeken.
Op de lange duur moeten we bepaalde dingen dan toch niet meer vragen
hoewel de diktes en de lengtes en meer van dat leuks toch nog steeds even opzoekwerk vereisen.
Je kan niet alles vanbuiten weten, toch?
Met als resultaat:
een regelrechte feesttafel.
En dan staat er nog niet alles op ;-)
Tot volgende week !!
Niet normaal! Wat een goede opleiding krijg je daar!!
BeantwoordenVerwijderenSchitterend!
BeantwoordenVerwijderenamai amai ... die taartjes met framboosjes, met een zanddeegje... kom je ze leveren of is het enkel afhaal?? ;-)
BeantwoordenVerwijderen