Nu we zo de eerste mooie dagen al achter de kiezen hebben,
gaan de normale mensen misschien terug goesting krijgen in een ijsje?
Ik zeg 'normale'.
Want wij zijn niet normaal.
Wij eten altijd ijs.
Deze appelijs maakte ik als dessertje voor met kerstmis.
Al de ijs-eters bij elkaar,
ideaal dus.
't was helemaal niets moeilijk.
Lastig om een recept te vinden dat niet met haken en ogen aan elkaar hing,
dat wel.
Maar het maken zelf was piece of...euh...ijs.
Ik vond dit receptje op Smulweb,
denk ik.
Dat heb ik toch onder mijn gekrabbel geschreven,
dus 't zal wel juist zijn dan he.
Voor 4 personen.
- 3 appels
- 1 + 1/2 eetlepels citroensap
- 40g witte bastardsuiker
- 2dl appelsap
*1*
Zoals je ziet deed ik al iets anders,
ik zwierde er wat honing bij,
om de suiker te vervangen.
En ik maakte iets meer dan voor 4 personen,
we gingen tenslotte met 5 zijn.
*2*
De appeltjes eerst snijden en met citroensap besprenkelen.
*3*
Dan de suiker en de het appelsap erbij en aan de kook brengen,
goed laten doorkoken voor een kwartiertje.
*4*
Als dat spul helemaal platgekookt is dan prak je daar wat in met een puree-stoemp-ding.
Ik wilde patattenstoemper zeggen, maar misschien is dat er iets over?
*1*
Dan laat je dat goed afkoelen,
en zwier je dat in en ijsmachine.
*2*
Na een tijd begint dat er uit te zien als appelmoes.
En als het stijf genoeg is,
hangt van je machinetje af,
recept zegt 25 min, maar bij mij deed het er niet zo lang over,
dan schep je dat heeeel snel in een doos die je goed kan afsluiten
en hup
de diepvries in !
Tot je het gaat opdienen.
Op een bedje van brownie
misschien?
Ideaal voor in de zomer.
Of winter.
Of met kerst?
Smaakt lekker af,
beetje bevrozen appelmoesig zo.
Smakelijk !
Op een bedje van brownie, ideaal! Eens om uit te testen, maar ik wacht toch nog maar even tot dit "à*ù+µ@!§" weer gepasseerd is ...
BeantwoordenVerwijderenfijne zondag nog!