woensdag 20 juni 2012

Aardbei en lange vingers-dessert

Feitelijk moesten het mirenques zijn.

Zo zei het recept.
Maar de eerste keer dat ik dit maakte,
wist ik niet wat dat was.
En dacht ik dat lange vingers zo wel ongeveer hetzelfde zou zijn.

En feitelijk moest ik dan ook granaatappel kopen.
Maar eigelijk wist ik niet hoe dat eruit zag,
en zei de delhaize-mevrouw dat ze dat niet hadden
dus nam ik maar passievrucht.

Dat koppige... dat zat er toen al in.

Maar dat dessert is toen dik in orde gekomen.
Wat zeg ik?
Smullen was dat !!

Dus nu dat de aardbeien lichtelijk betaaldbaar geworden zijn
en roze aan de binnenkant.
Dat komt meestal tegelijk... die twee fenomenen.
Vond ik dat het tijd was dat ik dat dessertje nog eens maakte.

Omdat ik nu nog steeds koppig ben...
geef ik jullie MIJN versie van het recept.
Want die echte versie heb ik feitelijk nog nooit gemaakt.

En hoe kan ik nu een recept op mijn blog zetten,
dat ik zelf niet heb gemaakt.
Kan niet.
Toch?

Dus wat zet je op je boodschappenlijst?
- volle room (één pakske of fleske zal wel goed zijn)
- een zakje vanillesuiker
- een pak lange vingers
- 2 passievruchten
- een kilootje aardbeien
(maak daar een halve van als je niet doet zoals ik: eentje in de mond, eentje voor het dessert, eentje in de mond, eentje dan toch maar in de pot voor het dessert,...)
Het is een dessertje zonder al te veel werk.

Snij je aardbeien,
na je ze properkes gewassen hebt natuurlijk,
zwier er de passievrucht tussen.
En het zakje vanillesuiker mag er ook bij.
Zonder het zakje.
Juist de suiker.
Als't even kan.

Dit mag je een half uurtje,
of een uurtje
laten trekken.
Lekker laten marineren.


Dan neem je wat lange vingers.
En je breekt ze in stukken.
Sommige stukken mogen nog wat groter zijn,
sommige mogen poeder zijn,
speelt geen rol.
Alles poeder is niet lekker,
dus laat er nog wat 'bijt' aan.


Klop je room wat stevig,
niet overdrijven.

En zwier de geknakt-gekneusde lange vingers er tussen.

Het moet een papje worden,
de lange vingers mogen niet zwemmen in de room,
maar je mag ook geen droge koek hebben.

Deze foto is iéts te veel room.
Dus ik kieperde er nog wat lange vingers bij.

Oke oke, dat ziet er wansmakelijk uit,
maar dat komt goed!


Dan neem je een schoon potteke,
glazeke,
kommeke,
wat je maar in huis hebt.

Zwier daar een kletske van die pap in.
Kruimel er dan een lange vinger,
of een halve lange vinger over.
En nog een laagje van die pap.
En nog wat lange vinger.

En dan.
Dan is het tijd voor de gemarineerde aardbeien.

Ik hou wel van dat lange-vinger-room-papje,
maar je kan ook 2-3 aardbei
en 1/3 papje doen.



Nog wat kruimeljes van de lange vinger er over.
Eentje voor er schoon in te steken.
En hup,
je hebt een dessertje !


Lékker.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er uiteraard weer heer-lijk uit!! :) Ga ik zeker ook eens maken als dessert!
    En wat ziet je blog er leuk uit! Simpel maar erg leuk! :) Persoonlijk vind ik het vervelend om mijn scherm opzij te moeten schuiven om de hele blog te zien. Vandaar dat ik mijn eigen blog ook gewoon op 1 formaat gemaakt heb! ;) Verder top!! Simpele lieve kleurtjes..

    Liefs Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei...? Moet je schuiven? Dat is niet de bedoeling !! Dan is ie misschien nét iets te breed? :D Merci voor de feedback !

      Verwijderen
  2. Wouw ziet er lekker uit, ga ik ook eens proberen!
    Net als je andere receptjes, lekker!!
    maar ook wel een beetje gevaarlijk ;)
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...