dinsdag 6 maart 2012

Kleine versierde taartjes

Het was de bedoeling om met véél tijd nog wat leuks in elkaar te klotsen,
als dessertje.

Het is met de rap-rapte (maar mét geweldige sous-chef) geworden
en euh... het was eerder een opgave dan een luchtig dessertje.
Maar kom ja.

Iedereen moet het leren ;-)

Ik ben begonnen met biscuit te bakken.
In een rechthoekig blik ipv een rond zoals normaal.


Receptje biscuit kan je hier vinden.


Dan maakte ik banketbakkerspudding.
Een recept ervan kan je hier vinden.
Omdat ik zo van de raprap moest doen,
nam ik er een pakske bij.
Shhhht, tegen niemand vertellen !!


Ik verdeelde mijn gebakken biscuit in 6 stukjes.
Stukjes?
Zeg maar geweldige stukken.

Doe het zelf wat kleiner , als je graag wil dat je gasten hun dessert op eten ipv zitten te puffen en te verzuchten dat het toch wel héél erg veel is.


Snij die lieverds allemaal doormidden.
Kladder ende klots met je vanille pudding.

Beter is :
wacht tot je vanille pudding koud is, neem een spuitzak en spuit daar netjes en clean sliertjes op tot alles bedekt is.

Ik had geen tijd... weet je nog?
Jaja... 'haast en spoed... blabla'.


En dan versieren maar !!

Afsmeren met botercreme, zoals je doet bij een grote taart.
Bekleden met suikerpasta...

En dan pleur je daar een koddig roosje op.
Of als je sous-chef beslist dat ze het geknoei der roosjes moe is...
vervang je die door vele kleine roosjes ;-)


En klaar is je dessertje.
Dessert, zonder de 'je' !!


Dus 'wat hebben we geleerd' vandaag.

  • neem je tijd voor iets, als je wil dat het goed gedaan is.
  •  overschat je gasten hun na-hongertje niet... zeker niet als je ook nog twee verschillende soorten zelfgemaakt ijs wil serveren, dus neem KLEINE porties.
  • wacht tot je vanille pudding koud is, voor je het als vulling gaat gebruiken.
  • neem je tijd voor je mini taartjes mooi te bekleden... het maakt een deel van de presentatie uit. Dat op die moment je gasten op je vingers staan te kijken mag daar géén effect op hebben.
  • kies een sous-chef uit die minder perfectionistisch is en niet 185 keer haar perfecte roosje terug verinneweerd(*) ipv het op haar taartje te zetten.
*proest*

Ze waren toch lekker.
Néh !

*Verinneweerd = in deze context: terug tot een hoopje suikerpaste verfrommeld voor ik het kon redden uit haar knijpgrage handen.

15 opmerkingen:

  1. Ziet er alvast heel mooi en lekker uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn ze mooi je kleine taartjes en ze zien er heerlijk uit, en ondanks alle moeilijkheden is het toch een geweldig dessert geworden hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker waren zeker ;-) En dankjewel, superlief van je.

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijk toetje... zou zo bij je komen dineren.... mmmmmmmmm
    Gaaf idee..ik onthoud hem...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maak het dan een portie kleiner ;-) anders is ie goed als hoofdgerecht, lol !

      Verwijderen
  4. Ziet er erg mooi uit! En volgens mij nog lekker ook! Well done :)
    Groetjes,
    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel ! Ze waren inderdaad erg lekker ! ;-)

      Verwijderen
  5. Haha ooo had ook op je andere blog gereageerd, maar de reactie moest hier komen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje voor je reactie, en die van de andere blog ook ;-)

      Verwijderen
  6. Die zien er heerlijk uit! Mooi werk. Maar eerlijk gezegd kan een toetje nooit groot genoeg! :-) Liefs Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bwo toch... als je moet werken en pushen om alles op te krijgen, is het eigelijk nét iets te veel :D

      Verwijderen
  7. Wat ziet dat er heerlijk uit! Je hebt het recept ook geweldig uitgelegd! Om te proesten!

    Lieve groet, Inge

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...