Les 8 was een chaotische les.
We hadden veel werk,
en weinig tijd.
Of ja...
bij al de rest was dat toch van toepassing.
Wij hadden een zee van tijd.
Want we hadden, voor de verandering
eens de makkelijkste opdracht gekregen.
We mochten vlechten maken.
Met chocoladekorreltjes er tussen.
Een lap deeg,
pudding
korreltjes
oprollen
doormidden snijden tot op enkele cm van de rand
en dan *hup-en-hup-en-hup* en je hebt een vlecht zoals deze.
Er werden ook broodjes gebakken,
die nog schoon hun opbolling moesten krijgen.
Ik heb dat, na veel lessen afgluren en taffelen, eindelijk door.
Ik moet nog wel wat foefelen met een tweede hand
dus echt professioneel ziet het er niet uit.
Mor kom,
niet te hard muggenziften.
Er werd wat agressief gedaan om de botercreme te redden.
Ben ik blij dat er een zooooomfunctie op mijn kodakje staat
want een vent met vuur...
dat is altijd dolle pret
en van dat soort plezierig heen en weer gezwaai blijf ik liever een meterke extra van staan.
De koffiekoeken waren ook weer van partij.
Zie ne keer,
deze keer wél met een halve abrikoos.
Wanneer ge het niet kunt halen met de losse hand
dan haalt ge er gewoon een machientje bij.
*sttttt* hier ligt de biscuit te rusten !
Onze eerste kennismaking met een opgerolde biscuit.
Da's nog zo iets waar iedereen *waaaaaah-zo-moeilijk!* over doet.
Terwijl het met enkele simpele trucjes piece-of-cake is.
Om dat op te rollen bijvoorbeeld,
gebruik gewoon het bakpapier ipv uw vingers.
Minder kans op scheurtjes.
Goed aanduwen in het begin,
zodat je geen gat krijgt in het midden van uw rol.
En huppa.
Mooi he?
Een mooi laagje botercreme,
daar bestaat dan ook weer een trucske van de foor voor,
maar da's voor een andere keer.
Onze vlechtjes hadden ondertussen even in de rijskast gestaan.
Kregen nu een laagje blinkieblinkie ei.
En dan mochten die in de oven.
De rest mocht er stilletjes aan allemaal al uit.
Sommige kregen al direct hun afwerklaagje,
nog warm uit de oven.
De rest mocht eerst afkoelen.
We leerden in deze les ook een makkelijke en snelle manier voor chocoladekrullen.
Een bakker koopt die blijkbaar gewoon per pot van zoveel kg.
Kan me wel voorstellen dat het een tikkel te arbeidsintensief is anders.
Wij maakten ze lekker zelf.
We gebruikten ze ter afwering van de biscuitrol,
geen getaffel met je handen
gewoon wat rappe bewegingen en dat was gefixt.
Ik moet beginnen denken dat we er verdikke handig in beginnen worden.
Wat drolletjes pudding er bovenop.
Een kwartje gekonfijte kers.
En zie een keer hoe schoon dat het toch is !
Recht uit de bakkerstoog,
toch?
Al de rest mocht nu ook afgewerkt worden...
Heerlijk,
dit is zo het meest chaotische moment van de les,
iedereen rent heen en weer
doet iets anders
en verbrand meestal ook minstens 1 keer zijn pollekes*.
Onze vlechtjes waren nét op tijd klaar.
De ene al wat meer uit de voegen gesprongen dan de andere.
Maar lékker !
Moest je het jezelf afvragen of we al die zoetigheid nog niet moe gegeten zijn...
Nope !
*pollekes = handen
Amai seg... dat ziet er allemaal gewoon OVERHEERLIJK uit!!
BeantwoordenVerwijderenOooohh, jullie zijn Goeoeoeoed!
BeantwoordenVerwijderenAaaa nee ik ben aan het lijnen en het water loopt in mijn mond bij het zien van deze foto's.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes monique
heerlijk gebak ! je zou er zin in krijgen om thuis aan de slag te gaan.
BeantwoordenVerwijderenge krijgt er gewoon honger van als je dit berichtje leest
BeantwoordenVerwijderenNjammie
Dat ziet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenHaha, die krullen heb ik ook al in de vingers, al de rest jammer genoeg nog niet. En inderdaad, wat een spannende toestanden met die vurige venten ;-)
BeantwoordenVerwijderen't Ziet er allemaal heerlijk uit!
Zo'n krak als jij, je doet dat één keer voor en je kan dat ook allemaal :D
VerwijderenEn ja, uit de weg zenne, als ze hun gang mogen gaan met de brander ;-)
Dankjewel allemaal ! Het ziet er inderdaad lekker uit he ;-) maar ik mag niet gaan lopen met al de lof hoor :D het is niet allemaal mijn werk !
BeantwoordenVerwijderen