vrijdag 24 juni 2011

How-To: Cupcake-hamburgertjes !

Stel... je gaat naar een BBQ bij vrienden... en de twee laatste keren nam je een fles wijn mee, dus je denkt: dat kan ik toch niet wééral doen?

Dus dan begin je te denken... wat kan ik wél meenemen?
Een dessert is altijd welkom natuurlijk !

En om dan gezellig in het thema te blijven, maakte ik cupcake-hamburgertjes !

Helemaal niet moeilijk!!

Wat heb je nodig?

- vanille cupcakes (daarvoor kan je het recept van 20/06/11 nemen)
- chocolade cupcakes (daarvoor kan je het recept van 22/06/11 nemen)
- suikerpasta of marsepein in de kleuren groen, geel en rood
- eventueel wat sesamzaadjes

Dit waren mijn 3 kleurtjes suikerpasta,
meet: kaas, sla en ketchup !


Snij je vanille cupcakes doormidden:


En je chocolade cupcakes ook.
doe dit met een goed scherp mes, want ze mogen niet te hard brokkelen.
Je ziet dat mijn cakejes nog wat donker zijn vanbinnen, no worries, dat was omdat ze eigelijk nog maar pas gebakken waren (en dus nog steeds hot, hot, HOT ! )


Rol je gele kaas, euh, suikerpasta uit. 
Je ziet dat er nog wat kleurverschil in de mijne zit... ik vond het wel een leuk effect geven ;-) 

Ik stak er een vormpje uit, maar je kan je kaasjes ook vierkant uitsnijden en zo gebruiken.

Ik haalde er ook een extra rondje uit van binnen, mijn 'eters' zijn niet echt zoetekauwen, dus het mocht niet té overdadig zijn in de suikerpasta of ik zou gerimpelde neuzen en lange tanden te zien krijgen ;-)


Drapeer je 'kaas' op een onderste stukje van een vanille cupcake.
Rek en strek een beetje zodat het niet perfect rond ligt.


Rol je groene suikerpasta uit:


En steek je 'sla' uit.
Of snij het uit de losse hand.


Ik ging nog eventjes met mijn deegrol over het uitgestoken stukje,
 dan werd het wat 'slapper' en leek het meer op sla ;-)

Leg dan eerst een stukje chocolade cupcake op je 'kaas', en drapeer daar je 'sla' over.
Je hamburgertje is bijna klaar!


Rol een onregelmatig worstje met je ketchup-suikerpasta en leg het op de sla.
Leg het maar lekker warrig, als het te netjes ligt, dan piept het sebiet er niet onderuit en ga je het niet zien.
(technisch gezien, leg je je ketchup waar je wil, zolang het er maar leuk uitziet! )

Ik had ondertussen mijn confituur al klaarstaan als 'lijm'.
 Maar als je ze niet al te ver moet vervoeren of verzetten, hoeft dit niet.


Dus ik lijmde er mijn bovenste deeltje van de vanille cupcake op en drukte eventjes goed aan.


Gooi er eventjes wat sesamzaadjes over... voor het net-echt effect ;-)


En hier zijn je hamburgertjes !!



Smakelijk !!

(bewaren doe je in een niet-luchtdichte doos, en buiten de koelkast !)

5 opmerkingen:

  1. Het idee bestond al zenne ;-) ik heb er alleen een eigen swung aan gegeven !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit is zo'n vreselijk leuk idee!!!!!!!!!!!! ik ga het zeker ook eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. aah wat een lieve reactie van jou, dank je wel! Wat zijn deze hamburger-cupcakesjes geweldig zeg, had ze nog helemaal niet gezien!!:-)

    Fijne dag!

    Lieve groetjes Evelyn

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...