dinsdag 12 maart 2013

Bakles ! Deel 14

Hupla se,
we zijn al les 14.
 
Dat was een les vol biscuitjes.
Geen rolbiscuits deze keer,
maar een echte ronde
perfect voor kerststols en dergelijke meer.
 
Veel geklop en gezucht boven een warm vuur
want biscuit maken is een eitje
maar niet als je dat eitje moet kloppen boven een vuurtje terwijl het geen omelet mag worden.
Zweten geblazen dus.
 
lekker makkelijk
en werkt even goed.
 
Maar bon.
Over naar de les terug.
 
We leerden ganache maken,
een makkelijke manier om een biscuit mooi glad te krijgen met botercreme of andere creme.
(verdorie, ik val in herhaling...
maar die bakkers zijn foefelaars !
Ik meen het,
die trucjes voor alles... niet te doen.)
 
We leerden ook supersimpele chocolade afwerkingen te maken.
Die ze dan van mijn werktafel af kwamen pikken om zelf te gebruiken.
*poeha*
 
We leerden om marsepein te branden,
om te gebruiken als versiering.
 
En op het einde van de les hing zowat iedereen tot achter zijn oren en ellebogen onder de chocolade.
We leerden ook ineens wat een pest dat is om af te wassen van materiaal als je dat eerst hebt laten indrogen.
 

 

 







 

 
Lekker prossen met chocolade,
fijn toch?
 
Ik weet niet waarom,
maar ik dropte dat lekkers af gewoon bij anderen
en moest er zelf niets meer van hebben.
*bweuhk*
 
Kan te maken hebben met het feit dat er nog steeds chocolade in mijn haren hing tegen dat ik thuis kwam...
 
Tot volgende week !!
 


 

2 opmerkingen:

  1. mmmmmmmmm.. ik begin gewoon te watertanden... lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai hai,
    Doordat we allebei op het Zelfgemaakt-voor-jou-van-mij-blog publiceren, volg ik je al een tijdje, daarom heb ik je genomineerd voor de Liebster Award.
    Ik hoop dat je het leuk vindt.
    Zie http://www.funandfood.nl/algemeen-general/liebster-award/
    Groetjes,
    maaike aka MissGefreubel (www.funandfood.nl)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...