zondag 3 maart 2013

Piece-of-cake Brownies

Waarom piece of cake?
Omdat ze gewoon écht heel makkelijk zijn om te maken.
 
Ik serveerde op kerstmis appelijs,
en appel en chocolade zijn voor mij een win-win-combinatie.
 
Maar ik wilde geen stevige,
vaste
juicy brownie.
 
Ik wilde een zachte,
sponsig
luchtig exemplaartje.
 
Dus ik had chance,
ik zocht én vond een receptje dat net gaf wat ik moest hebben.
't was nog makkelijk ook.
Niet veel nodig.
Zo hebben we dat graag.
 
Wat heb je nodig?
 
140g chocolade
250g boter
120g bloem
4 eieren
300g suiker

Ik maakte er kleintjes,
je kan ook één grote plaat maken.
 
 
De chocolade smelt je samen met de boter,
op een zacht vuurtje,
je wil je chocolade niet verbranden.
 
De eieren klop je
of laat je kloppen
met de suiker.
Ik wiebelde er wat vanillesuiker tussen
van dat zelfgemaakte spul
je weet wel... gewone suiker met een vanillestokje erbij.
Gewoon
omdat ik vond dat het wel mocht.
 
 
De bloem haal je even door een zeefje,
en...
gewoon omdat ik daar goesting in had,
wiebelde ik daar ook nog wat extra chocolade tussen.
 
Neem bakvaste,
dat geeft niet zo'n troep nadien.
Ik kan er over meepraten...
mijn bakvaste was op,
dus ik dacht 'och'.
Neenee...
pak gewoon bakvaste.
Punt.
 
Waarom zwier je dat bij de bloem?
Door een laagje bloem op de chocolade blijft dat 'zweven' in je beslag,
anders zakt het als een baksteen naar beneden en krijg je één grote klomp chocolade op de bodem.
Niet lekker.
 
 
Dan mag het eimengsel bij de chocolade-boter-troep.
Goed mengen,
maar niet te hard kloppen.
Je klopte net een portie lucht in je eieren
je wil die er niet weer uit.
 

Dan mag de bloem
en chocolade
bij je beslag.

Ook weer goed roeren,
maar niet te hard.
 


En verdelen maar.
Ik boterde mijn cupcakevormpjes goed in,
maar je kan evengoed een papiertje nemen,
of een grote vorm.

Pas dan wel even je baktijd aan.
Ik bakte 30min in een voorverwarmde oven van  160°C.

Controleren doe je door met een prikkertje te checken,
komt ie er droog uit:
klaar !

Je wil een luchtige brownie,
dus laat niet te lang bakken.
Je wil een droge bovenkant,
een droge prikker,
en geen wiebele-wiebele gedoe.

Als je dat hebt,
eruit met de boel,
anders gaat het helemaal uitdrogen.
En da's niét lekker.
 
 
Uit de vormpjes,
even met een cirkeltje uitsteken voor een mooier resultaat
snoep die randjes gewoon lekker op
en serveren met
of zonder
een bolletje zelfgemaakte appelijs.
Of neuzekes-ijs...
njam !
Lijkt me ook lekker !

 
 Smakelijk !
 

3 opmerkingen:

  1. Lekker! Goed idee om die in je bakblik te bakken. Ik maak meerstel één superbrownie die ik dan nadien in partjes snij, maar zo ga ik het ook een keertje proberen. Leuke zondag nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, wat ziet het er weer lekker uit. Jouw bakles 13 heb ik ook gelezen - wat een strakke biscuitdeegrol, Zo professioneel! Laatst kwam ik trouwens een 'Brownie in a mug' tegen op Pinterest, ik weet niet of het iets voor jou is, maar ik wil die ook wel eens uit proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...