Klaar voor een lange-lange-lange taartpost?
Die een dagje later komt dan oorspronkelijk op schema stond
dat heb je als je met je hoofd en handen met een andere taart bezig bent
maar we gaan er nu volledig voor !
Je hebt nodig:
dit lijkt me allemaal logisch,
maar ik ga het toch mooi opsommen
- je taart
- een spuitzak (met of zonder spuitmondje)
- een uitsteekring (of als je een andere vorm wil: een andere vorm)
- een palletmes
- een deegroller of zo'n kleine versie ervan
- glitterstof (of poeder, of iets dat er op lijkt maar wel eetbaar is)
- een penseeltje
- een sjabloontje
- een lege maag
Ik begon met mijn ringetjes uit te steken.
Zoals je misschien nog weet,
was mijn cake niet zo recht gebakken.
Scheve meid, scheve cake... zo gaat dat in het leven.
Dus ik moest een beetje zien hoe ik puzzelde om toch een recht resultaat te krijgen.
Maar dat lukte eigelijk zonder al te veel problemen.
En dit waren mijn 4 kleine (?!) cakejes.
En gewoon voor de fun:
dit was de overschot.
Waarvoor je dus een lege maag nodig hebt om dat op te smikkelen.
Zoals bij een grote taart maakte ik nu ook een randje van botercreme.
Dan smeerde ik gul met mijn frambozenjam...
Het andere laagje er over en *hup* nog een laagje jam.
Als je dat snel doet,
dan knoei je een beetje,
en dan ziet dat er zo uit.
Schonekes afsmeren, was het volgende dat ik deed.
Makkelijkste is om de cakejes even in de diepvries of iets langer dan even in de koelkast te zetten.
Dan stijft de botercreme (het dijkje) op en gaat het niet zo glibberen en glijden.
Een mooi afgesmeerd stelletje.
Ook weer even de diepvries of koelkast in,
dan kan je het nadien makkelijker bekleden,
of nog kleine foutjes wegwerken met een hete spatel.
Schoon op een werkvlakje dat niet schuift.
Marsepein nog eens goed doorkneden.
Ik rolde mijn marsepein vrij dik uit,
we zijn allemaal nogal liefhebbers,
dus dat mocht wel wat hebben.
Zoals op een grote taart
*huppakee*
Ik vorm altijd een klein kuipje met mijn hand, om dan de bovenste randjes al mooi om te plooien.
Dan zachtjes naar onder glijden
en dan het cakeje een slag draaien en datzelfde nog eens.
Nu ik mijn 4 cakejes mooi van een laag had voorzien,
kon het versieren beginnen.
Ik nam een sjabloon van een roosje boven.
Zocht het mooiste stukje er uit
en legde dat er voorzichtig op.
Goed opletten dat je niet drukt, want dan duw je er randjes in en dat is niet de bedoeling.
Met mijn (eetbaar!) kleurpoeder kon ik nu voorzichtig alles inkleuren.
Ik had een zilver kleurtje,
je hebt die kleine potjes in héél erg veel tinten.
Het ene blinkt meer dan het andere,
sommige zijn wat groffer van structuur...
Alles gehad?
Voooooorzichtig omhoog tillen.
*tadaaaaaa!*
Mahzie nu hoe schoon !
Maak je porties vooral niet te groot,
want het valt nogal zwaar,
die cake.
Maar lékker !
Zo kan je dus in een wip en een flik alle mogelijke sjabloontjes op je taartjes aanbrengen,
makkelijk om te versieren en heeft een heel hoge wow-factor.
Hopelijk heb ik bij deze mijn dagje te laat een beetje goed gemaakt? ;-)
Iedereen alvast een heel erg fijn weekend toegewenst !