vrijdag 12 oktober 2012

Tutorial: mini-taartjes, de afwerking

Klaar voor een lange-lange-lange taartpost?
Die een dagje later komt dan oorspronkelijk op schema stond
dat heb je als je met je hoofd en handen met een andere taart bezig bent
maar we gaan er nu volledig voor !
 
Je hebt nodig:
dit lijkt me allemaal logisch,
maar ik ga het toch mooi opsommen
- een spuitzak (met of zonder spuitmondje)
- een uitsteekring (of als je een andere vorm wil: een andere vorm)
- een palletmes
- een deegroller of zo'n kleine versie ervan
- glitterstof (of poeder, of iets dat er op lijkt maar wel eetbaar is)
- een penseeltje
- een sjabloontje
- een lege maag
 
Ik begon met mijn ringetjes uit te steken.
Zoals je misschien nog weet,
was mijn cake niet zo recht gebakken.
Scheve meid, scheve cake... zo gaat dat in het leven.
Dus ik moest een beetje zien hoe ik puzzelde om toch een recht resultaat te krijgen.


 
Maar dat lukte eigelijk zonder al te veel problemen.
En dit waren mijn 4 kleine (?!) cakejes.

 
En gewoon voor de fun:
dit was de overschot.
Waarvoor je dus een lege maag nodig hebt om dat op te smikkelen.


Zoals bij een grote taart maakte ik nu ook een randje van botercreme.

 
Dan smeerde ik gul met mijn frambozenjam...
 
 
Het andere laagje er over en *hup* nog een laagje jam.

 
Als je dat snel doet,
dan knoei je een beetje,
en dan ziet dat er zo uit.

 
Schonekes afsmeren, was het volgende dat ik deed.
 
Makkelijkste is om de cakejes even in de diepvries of iets langer dan even in de koelkast te zetten.
Dan stijft de botercreme (het dijkje) op en gaat het niet zo glibberen en glijden.

 
Een mooi afgesmeerd stelletje.
Ook weer even de diepvries of koelkast in,
dan kan je het nadien makkelijker bekleden,
of nog kleine foutjes wegwerken met een hete spatel.

 
 
Schoon op een werkvlakje dat niet schuift.

 
Marsepein nog eens goed doorkneden.

 
Ik rolde mijn marsepein vrij dik uit,
we zijn allemaal nogal liefhebbers,
dus dat mocht wel wat hebben.

 
Zoals op een grote taart
*huppakee*

 
Ik vorm altijd een klein kuipje met mijn hand, om dan de bovenste randjes al mooi om te plooien.
Dan zachtjes naar onder glijden
en dan het cakeje een slag draaien en datzelfde nog eens.
 
 

 
Nu ik mijn 4 cakejes mooi van een laag had voorzien,
kon het versieren beginnen.
 
Ik nam een sjabloon van een roosje boven.
Zocht het mooiste stukje er uit
en legde dat er voorzichtig op.
 
Goed opletten dat je niet drukt, want dan duw je er randjes in en dat is niet de bedoeling.

 
Met mijn (eetbaar!) kleurpoeder kon ik nu voorzichtig alles inkleuren.
Ik had een zilver kleurtje,
je hebt die kleine potjes in héél erg veel tinten.
Het ene blinkt meer dan het andere,
sommige zijn wat groffer van structuur...
 
 
Alles gehad?

 
Voooooorzichtig omhoog tillen.
*tadaaaaaa!*

 
Mahzie nu hoe schoon !


 
Maak je porties vooral niet te groot,
want het valt nogal zwaar,
die cake.

 
Maar lékker !

 
Zo kan je dus in een wip en een flik alle mogelijke sjabloontjes op je taartjes aanbrengen,
makkelijk om te versieren en heeft een heel hoge wow-factor.
 
Hopelijk heb ik bij deze mijn dagje te laat een beetje goed gemaakt? ;-)
 
Iedereen alvast een heel erg fijn weekend toegewenst !



9 opmerkingen:

  1. Echt heel mooi zo zonde om op te eten ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een beetje wel he ;-) maar als je dat laat staan krijgt dat haar en rent dat zo van je bord af... en da's dan ook weer zonde ;-)

      Verwijderen
  2. Mooi gemaakt en heel erg duidelijk voor mij om na te maken. Jammie, het water loopt me al in de mond.

    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alstublieft! Veel succes ;-)

      En laten zien als je het af hebt he ! ;-)

      Verwijderen
  3. Heel mooi zijn ze! En waar koop je dat eetbaar glitterpoeder? En je mooie sjabloon?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat glitterpoeder kan je in elke taartenshop kopen, of in winkels zoals de pipoos, de aveve,... Die sjabloon is al heeeeel wat jaren oud, dus geen idee waar hij juist vandaan komt.
      Maar andere sjabloontjes kan je ook vinden in taartenshops of in hobbywinkels. Dit is echt een sjabloon voor verf eigelijk, maar als je hem properkes wast voor het gebruik kan ie best op een taart ;-)

      Verwijderen
  4. oh, wat heerlijk ! bedankt voor de uitgebreide foto blog, ik ga er dit weekend ook proberen maken ! mmmmmm.......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mmmmmm lekker..
    Ik erger me bij mijn taarten er altijd aan dat de rolfondant laag zo bobbelig is en niet mooi recht is.
    Maar nu snap ik het.. jij rolt een stuk dikker... moet ik ook eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke taartjes! Dat ideetje van die sjablonen kom ik hier eens 'pikken' als ik mag :-) Ze zien er ook langs de binnenkant erg lekker uit! Daar konden we dus zeker een dagje langer op wachten! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...