maandag 25 augustus 2014

Brown Sugar Drops

Het is ondertussen een onuitgesproken gewoonte om koekjes te bakken
 als er een ukje-van-collega's ter wereld komt.
 
Dat krijg je dan als mensen heel goed weten dat je een bakmie bent.
 
Dus ik haalde mijn 'golden book of cookies' nog eens boven,
en prulde er een receptje uit dat me leuk leek om te maken.
 
Komt ie:
Voor 40-45 koekjes
 
180g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
125g zachte boter
3 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels kristalsuiker
1 groot ei, losgeklopt
1/2 theelepel vanille extract
 
Receptje was superdupereasy:
 
*mix bloem, zout en bakpoeder in één kom
*klop de boter en de 2 soorten suiker met een mixer tot luchtige, fluffy massa,
mix hier het ei en het vanille extract bij
*meng kort de droge en de natte ingrediënten door elkaar
*verwarm de oven voor op 190°C
*maak 'hoopjes' van deeg, leg ze ruim uit elkaar (5cm!), op bakplaten met bakpapier op
*bak 7-10min, tot goudbruin
 



 
Kleine tip:
drop met twee eetlepels in de hand die drolletjes van deeg op je bakplaat,
maar maak ze nadien met een vochtige vinger iets minder broebelig en grillig van vorm.
Zoals je op bovenstaande foto kan zien maakt dat heel veel verschil na het bakken.
Links de 'geholpen' drolletjes, rechts degene die ik zo in de oven zwierde.
 
Ze mogen ambachtelijk zijn,
maar dan liever iets of wat netjes ambachtelijk.
Maar dat is dan mijn mening.


 
Afwerken kan je met chocolade op temperatuur.
Even dippen,
of met een klein cornetje wat sierlijke letters spuiten.
Doosje in,
strikje er rond en huppa je hebt een ideaal gepersonaliseerd cadeautje.

 
Welkom, kleine Warre.
Wat ga je een mooi leven tegemoet !!
 
 

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heel lekker uit. 1/2 theelepel vanille extract is dat gelijk aan een half zakje vanillepoeder?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi!

      vanille extract is veel geconcentreerder dan vanille poeder. Bedoel je puddingpoeder of nog een ander soort?

      je kan vanille extract zonder problemen vervangen door een vanille stokje, vanille suiker (al dan niet zelfgemaakt) of door eender welk ander extract of smaakje dat je wel in huis hebt.

      Dat is het fijne aan bakken... zolang je de hoofdingredienten niet te hard uit evenwicht haalt, kan je zelf sleutelen aan je recept :-)

      Dus probeer gerust wat uit, het enige dat kan 'mislopen' is dat je koekje meer of minder naar vanille zal afsmaken. Proef gerust al wanneer het nog beslag is, dat geeft je een idee of je nog wat kan toevoegen of niet.

      Veel bakplezier !!

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...