woensdag 12 december 2012

Hoe Royal Icing bewaren?

Je hebt dikwijls verschillende kleurtjes royal icing nodig voor één projectje.
Om dan niet alles op te maken...
en dan zit je ermee.
 
Weggooien dan maar?
 
Maar nee gij !
 
Ik had kleine spuitzakjes met allemaal andere kleurtjes.
Met een coupler en een spuitmondje,
helemaal klaar voor gebruik dus.
 



*1*
Dus wat doe je wanneer je stopt met decoreren?
Je haalt dat ene deel van je coupler er af.
 
*2*
Spuitmondje mag er ook af.
 
*3*
Trek een stukje plastiekfolie over dat andere stuk van je coupler
dat nog in de spuitzak zit.
 
*4*
En wiebel het eerste stuk van de coupler er over !
Goed aandraaien, zodat er geen lucht tussen kan.
 


En voila !
Zo simpel kan dat zijn.
 
Aan het uiteinde van je zakje,
dat je zo proper mogelijk maakt,
knijp je een zakjes-dichthouder-knijpertje
(hoe noemen die spullen?)
of een elastiekje.
 
En dan kunnen al deze lieverds récht de diepvries in.
Jaja.
Zomaar.
 


Ik zwierde ze eerst nog in een doosje, zodat alles mooi samen bleef.
 
Wanneer je het terug wil gebruiken, leg het dan een uurtje of twee op voorhand uit,
even wat doorkneden,
en hup je bent terug vertrokken!
 
Ik maak mijn icing met eiwitpoeder,
dus ik heb het al aangedurft om ook voor een 2de keer het spul de diepvries in te duwen.
Niet doen wanneer je met vers eiwit je icing gemaakt hebt.
 
Makkelijk toch?


5 opmerkingen:

  1. Heel gemakkelijk! Ik durfde het niet goed in de zakjes te laten voor de vriezer, en deed het altijd in een ander potje, maar nu weet ik dat het zo dus ook kan! Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan dus perfect :) Geen geknoei meer met icing uit zakjes en in potjes en dan terug in zakjes.
      Graag gedaan !

      Verwijderen
  2. Ik wil dat ook echt nog een keer proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor de tip!
    Ik wil aankomende week kerstkoekjes gaan bewerken voor het eerst met icing.
    Nu heb ik een vraag: gebruiken jullie 1 dikte icing?
    Voor het randje gebruiken jullie dan dezelfde dikte als voor het invullen van de rest van het koekje?
    Heb op een workshop geleerd om met 3 diktes te werken maar dan heb je helemaal een voorraad aan icings en kleuren.
    Hier bij de taarten winkel zeggen ze: welnee gewoon met 1 dikte doen......
    Ben benieuwd wat jullie ervaring is.
    Liefs,
    Corien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik geen 3 verschillende diktes, da's me te veel gedoe ;-)

      Ik gebruik gewoon één dikte: http://beezzy-bumblebee.blogspot.be/2012/09/royal-icing-recept.html heb een blogje geschreven over hoe en wat :-)

      Maar da's ieder zo een beetje zijn ding natuurlijk.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...