woensdag 24 augustus 2011

Appelmuffins Recept en How-To

Appelmuffins, het klinkt al lekker, niet?
Ze waren ook nog eens poepsimpel om te maken ook !
Dit heb je nodig voor 12 mini stuks, of 9 'gewone':
- 2 grote eieren
- 180ml melk
- 4 eetlepels suiker
- 125g gesmolten boter
- 1 eetlepel bakpoeder
- 220g bloem
- 1 grote, granny smith appel, geschild en geraspt

Dit moet je doen:
- verwarm de oven voor op 180°C, vet de muffinplaat in
- roer in een kom de eieren, melk en suiker door elkaar
- roer de boter er door
- zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit door het eiermengsel
- roer de geraspte appel losjes door het beslag, roer niet te lang of je luchtigheid is weg
- schep beslag in de muffinplaat
- bak de muffins 12-15 minuten
- laat ze afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker

Ik wilde meer muffins, dus ik deed alles x 2 ;-)
Dit waren mijn ingrediënten:


De eieren loskloppen
(opgelet, eieren op kamertemperatuur, niet recht uit de koelkast)


De melk erbij en suiker erbij:


Klats de boter er ook bij:


Goed roeren:

Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel:


Roeren-roeren:


En nog meer roeren, en dan krijg je dit !


De appelstukjes erbij:
(dit is de moment om eventueel kaneel bij te voegen ook...)

Ziet er weer alles behalve smakelijk uit:


Netjes in de bakplaat.
Je kan twee lepels gebruiken om het beslag netjes in de vormpjes te krijgen, of een spuitzak.

Zelf nu is het beslag al lekker (ik kon het niet laten om even te dippen en te proeven)

En na een 20 minuutjes (de rare oven weer!) had ik dit welriekende resultaat:
(gaarheid testen met prikker, als hij er droog uitkomt: is het klaar!)


Beetje poedersuiker erover!

Njaaaamie !


Lekker!


Smakelijk !!

3 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...